Hírek

2016.06.12. 16:13

A közösségé lesz az új répcelaki csarnok - Egy év múlva már az elkészült létesítményben ünnepelhetnek

Répcelak - Az alapkőletételt rögzítő dokumentum, a város és a Répcelaki Sportegyesület zászlója, valamint egy tízforintos érme mellé lapunk szombati száma is bekerült abba az időkapszulába, amelyet ünnepélyesen helyeztek el a most épülő Répce Városi Sportcsarnok területén.

Cseszkó Tamás

- Negyven évvel ezelőtt elődeink tornatermet építettek a városban. Most, néhány évtizeddel később sportcsarnokot fogunk építeni - jelentette be Szabó József, Répcelak polgármestere, hozzátéve, hogy az elmúlt időszak kemény munkával telt.

Fotó: Garas Kálmán

- Őszintén mondom, engem is meglepett, hogy az elmúlt másfél év mennyi jó szándékú embert hozott az utunkba, hiszen bárkitől kértünk segítséget, azonnal az ügyünk mellé állt, legyen szó a Vas Megyei Kézilabda Szövetség vezetőiről, a térség országgyűlési képviselőjéről, vagy éppen a minisztérium döntéshozóiról - hangzott el. Szabó József egyúttal köszönetet mondott Németh Kálmánnak, a város korábbi polgármesterének, és az akkori képviselő-testületnek, hiszen az ő fegyelmezett gazdálkodásuknak köszönhetően tudták az önerőt biztosítani a beruházáshoz. Szabó József beszéde végén azt a huszonöt éves sípot fújta meg, amelyet még edző korában használt, ezzel jelezve, hogy valami új kezdődik.

Szabó József Répcelak polgármestere a 25 éves edzői sípjának hangjával indította el a beruházást

Mérgesné Stampf Ildikó projektmenedzser a beruházás részleteit ismertette. Mint mondta, a 700 millió forintos projekt jelentős részét, 484 millió forintot társaságiadó-támogatásból a Répcelakon működő szénsavgyár biztosítja, az önkormányzat 210 millió forinttal járul hozzá a sikerhez, míg a fennmaradó összeget közreműködői díjakból fedezik. A fejlesztésnek köszönhetően egy multifunkcionális csarnok jön létre a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel. 1111 négyzetméter, függöny-nyel kettéválasztható pálya, 140 négyzetméteres aula, 170 fős emeleti lelátó, irodák, klubszoba és szauna is helyet kap a létesítményben. Jelenleg a közbeszerzési eljárás zajlik, néhány héten belül kiválaszthatják a kivitelezőt is. Németh Gábor, a Répcelaki Sportegyesület elnöke köszöntőjében kiemelte, nagyon kemény munka előzte meg az alapkőletételt, és a jövőben is azért kívánnak dolgozni, hogy még vonzóbbá tegyék Répcelakot a környékbeliek és a sportélet szeretői számára.

Dr. Bogdán Olivér, a helyi sportélet ismert szervezője, a Gazdasági és Városüzemeltetési Bizottság tagja úgy fogalmazott, az a céljuk, hogy tovább fejlesszék a közösségi életet, a most épülő csarnok pedig nemcsak a Répcelaki Sportegyesületé, hanem a teljes közösségé lesz. A vezető arról is beszélt, hogy kiírtak egy névadó, logó- és szlogenfejlesztő pályázatot, és meglepetésükre 94 pályázat érkezett. - Végül úgy döntöttünk, hogy a sportcsarnokot annak nevezzük, ami, így a Répce Városi Sportcsarnok nevet viselheti majd, a mottónk pedig: „Ahol mindig pezseg az élet”, amely az itt zajló színvonalas munkára és a támogatónkhoz ezer szállal kötődő széndioxidra is utal.

Dr Bogdán Olvér ajándékot ad át Vigh Janka óvodásnak

- Egy éve nekem szegezték a kérdést, hogy lesz-e csarnokunk. Akkor azt mondtam, igen lesz - hangsúlyozta Farkas Ágnes. A Vas Megyei Kézilabda Szövetség elnöke hozzátette: ahol van olyan közösség, amelynek igénye van arra, hogy fejlesszék az infrastruktúráját, annak természetesen segítenek.

Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke a kiváló helyszínválasztás fontosságát emelte ki. - Mögöttünk az iskola, a gyermekek épülésének helyszíne, mellettünk a templom, amely a lelki épülést szolgálja. Bízom benne, hogy az itt épülő sportcsarnok a testi épülést segíti majd - fogalmazott az elnök.

- Emlékszem, amikor az Országgyűlésben jómagam is amellett szavaztam, hogy a cégek a társasági adójuk egy részét helyi közösségek támogatására fordíthassák. Közös munkánk révén Répcelak az elmúlt időszakban sokat lépett előre, gondoljunk csak az M86-os út fejlesztésére, a kerékpárúttal kapcsolatos beruházásokra, vagy éppen most a sportcsarnokra, amely ismét újabb lehetőségeket ad a városnak - húzta alá Ágh Péter országgyűlési képviselő.

Ágh Péter az Alapkőletételen Répcelakon

A beszédeket követően a vendégek elhelyezték az időkapszulába az emléktárgyakat, dokumentumokat, majd ünnepélyesen lerakták a csarnok alapkövét.

A polgármester reményei szerint egy év múlva már az elkészült létesítményben ünnepelhetnek.

További cikkeink a témában:

https://www.vaol.hu/repcelak/nagy-bejelentes-vadonatuj-sportcsarnok-epul-repcelakon-1740944" target="_blank"

https://www.vaol.hu/repcelak/megis-megepul-a-sportcsarnok-repcelakon-1676312" target="_blank"

https://www.vaol.hu/repcelak/milyen-lesz-repcelak-2020-ig-elkeszult-a-varos-tarsadalmi-es-gazdasagi-programja-1688389" target="_blank"

https://www.vaol.hu/repcelak/epulhet-a-sportok-fellegvara-repcelakon-1738718" target="_blank"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!