Hírek

2012.12.04. 17:02

Advent a sárvári téren

Sárvár - Ünnepi díszbe öltözött a belváros, a főtéren meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját. Az ünnepre történő ráhangolódáshoz Mága Zoltán is hozzájárul majd.

Nagy Ildikó

A Gárdonyi Általános Iskola diákjainak műsorával kezdődött vasárnap az adventi programsorozat a város főterén. Advent második vasárnapján, december 9-én is több programot kínálnak a sárváriaknak. (Persze előtte még a Mikulás is érkezik: ha hinni lehet az előfutároknak, akkor egészen pontosan csütörtökön délután fél ötkor.) A Galeria Arcisban vasárnap 11 órakor Adventi koszorú címmel rendezik meg Marosits József zenés műsorral fűszerezett kiállításmegnyitóját. A Kossuth téren 16.45-kor a Petőfi óvodába járó gyermekek műsorával kezdődik az ünnepség, majd Hindi Fatima énekel.

A Gárdonyi Általános Iskola diákjai adták a műsort avent első vasárnapján a Kossuth téren. Fotó: Benkő Sándor

December 15-én Mága Zoltán adventi koncertjét láthatják-hallhatják az érdeklődők, a Tinódi gimnázium sportcsarnokában 17.30-kor kezdődő produkcióra ingyenesen igényelhettek jegyet a sárváriak. Nem véletlen a múlt idő használata, hiszen már minden jegy gazdára talált. A hegedűvirtuóz produkciójában Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész, Faludi Judit Liszt-díjas hegedűművész, Frankó Tünde Liszt-díjas énekes, Vadász Dániel, az Operettszínház művésze is fellép. Közreműködnek a Primarius Szimfonikus Zenekar és a Budapesti Táncművészeti Stúdió tagjai.

December 16-ától 23-áig adventi vásár lesz a téren. 16-án a Várkerületi óvodába járó apróságok műsorát láthatják az érdeklődők, majd a Soltis színház produkcióját, később Martonfalvi Mária énekel. Advent negyedik hetében minden napra jut program. Hétfőn a Jubilate kórus, kedden a Református dalárda, szerdán az Angelicus Kórus, csütörtökön a MaşmintşTi színjátszó csoport, pénteken az Álomlátó együttes, szombaton a koncertfúvószenekar rézfúvós együttese ad műsort a téren, kezdés mindig 17 órakor. December 23-án 16.45-kor gyújtják meg az adventi koszorú negyedik gyertyáját, a műsort a Nádasdy iskola diákjai, a Pedagógus Női Kar, majd Rommy adja.
A vasárnapi programokhoz a forralt bort és teát helyi vállalkozók, cégek adják, és Mága Zoltán koncertjét is egy helyi vállalkozónak és a művésszel kitartóan egyeztető jegyző asszonynak, dr. Szijártó Valériának köszönhetik a sárváriak. A programokat a Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár munkatársai szervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!