Hírek

2013.09.13. 18:15

Balogh Béla a világ konfliktusairól

Szombathely - Milyen természetű a jelenlegi válság? Hogyan áll össze ma egy progresszív világkép? Erről beszélt Balogh Béla Elkezdődött... című könyve kapcsán a Savaria Egyetemi Központban tartott előadásában. Nagy érdeklődés volt iránta, megtelt a D" épület nagyelőadója.

Merklin Tímea

Amint mesélte, a könyv első olvasói között volt Balogh Bélának egy ismerőse, aki így reagált rá: „Vegyél olyan autót, aminek erősebb motorja van, és ha lőnek, ne állj meg."

Előadásának egyik sarokpontja volt, hogy újra kell gondolni a materialista világképet, miszerint a születés az élet kezdete, a halál pedig a vége, és az erősebb kutya jobban szórakozik.

– Rossz térképpel csak eltévedni lehet, ez a válság – mondta Balogh Béla, hozzátéve: igazán nem is válságról van szó, mert akkor elég lenne egy kis korrekció itt, egy kis korrekció ott. De ez már nem elég. Az anyagelvű világban kialakult egy értékrend, amelyben első helyen áll a pénz, aztán a ház, az autó, a kapcsolati tőke, és az értékteremtők kifosztása. Értékteremtő az emberek 30 százaléka (ők azok, akik hozzátesznek a közös jóhoz), akiknek el kell tartani 20 százalék fiatalt és 20 százalék időset. Ezzel nem is lenne baj, csak van még itt 30 százalék, akik ki akarják fosztani az értékteremtőket, akik csak el akarnak venni a közös jóból. Ezt az értékrendet csak hazugsággal lehet fenntartani. A játékba minél több embert szeretnének bevonni félelemkeltéssel, manipuláció által. Akik nem hajlandók besétálni az adósságcsapdába egyénileg, azokat igyekeznek megfogni az országuk által.

– Az univerzumban két hatalmas erő dolgozik, a sötétség és a világosság. Az egyik a régi dolgokat lebontja, ha már kiszolgáltak, a másik felépíti az újat. Ez önmagában nem problémás, ez a világ rendje, baj akkor van, ha az arány felborul. Most a lebontás fel van turbózva, és megállíthatatlan – fogalmazott Balogh Béla. – A turbóhatás rajta van a pénzvilágon, és az összeomlás csak idő kérdése, a fenntarthatatlant nem lehet sokáig fenntartani.

– Van itt egy érdekes nép a Kárpát-medencében, Mag népe, amely megőrizte az eredettudatát, akiknek szívében ott van az isteni mag, amellyel azonosul, és nem azonosítja magát társadalmi pozícióval, autóval, házzal. A magyar alaptörvény első szava Isten, értékei a család, a nemzet, a hit, a hűség, a szeretet, a becsület, nem pedig a gazdasági növekedés és a kamat. Ezzel az értékrenddel a szívünkben vagyunk itt az anyagi világ közepén. Szükségünk van egy jó térképre, ami alapján tájékozódni tudunk, egy világképre, ami „biztos tudáson" nyugszik. Fontos ismeretünk, hogy az univerzumban az anyag csupán 4 százalék, a többi 96 százalék láthatatlan energia. Csak hullámokat találnak, minden rezeg – mi lehet a forrás? – nem lehet megállítani egyetlen kis részecskét sem. Fontos tudásunk az is, hogy a meditáció befolyásolja a sejtek regenerálódását, fiatalítását, egészségben tartását. Fontos tudományos kísérlet, amely bizonyítja, hogy a gondolat befolyásolja a valóságot, átmegy az ólomkamra falán is, tehát anyagon kívül létező, magasabb szintű energia. Minden elektronnak van megfelelője, ami magasabb szintről mozgatja. Az ember nem tud létrehozni olyan magas energiaszintet ahova az elektron és a proton tartozik, fordítva lehetséges: magasabb rezgésszintről lehet lehozni alacsonyabb anyagformát.

Az ember energialény. Mindenki szívében ott van „az isteni szikra". Mikor kapcsolatba kerülünk vele, szeretetet érzünk. Hogy valaki melyik szintre hangolódik be, attól függ, milyen erős szívében a szeretet. Az ember él és létezik a fizikai testétől függetlenül is. Ha eltűnik belőlünk a halálfélelem, eltűnik a félelmeink 90 százaléka – összegezte Balogh Béla.

– Míg az ember fél, oda terelik, ahova akarják. A halálfélelemtől való függetlenség az eligazító térképünk lényeges pontja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!