Hírek

2010.09.02. 08:25

Esőáztatta, de vidám falunap Hegyhátsálban

Augusztus utolsó szombatján rendezték meg a hagyományos falunapi ünnepséget Hegyhátsálban. A kis hegyháti faluban volt játék, sport, szórakozás, minden korosztály talált magának megfelelő programot.

Takó Gábor

A rendezvény délelőtt kiállítás megnyitóval vette kezdetét, amikor is a kultúrházban Varga Ernő fafaragó és Simon Attila fotóművész munkáiból nyílott kiállítás. A megnyitó után a gyerekek és a fiatalok vették át a főszerepet. Előbbieknek falukerülő ügyességi verseny zajlott, míg utóbbiak a labdarúgó pályát vették birtokukba, ahol focitorna vette kezdetét. Mindeközben a kultúrház előtti sátorban gondos kezek által rotyogott a finom vadpörkölt, amit a sportversenyek után jóízűen fogyasztottak el a versenyzők, érdeklődők.
 
Délután az ügyességi versenyeké volt a főszerep. Először a gyerekeknek zajlott kerékpáros vetélkedő a Körmendi Rendőrkapitányság közreműködésével. Szemtanúi lehettünk egy színvonalas autós ügyességi versenynek is. A legnagyobb attrakció azonban a gumicsizma hajító verseny volt. Szálltak a csízmák jobbra-balra, na meg a szomszéd kertjébe. A futball délután sem maradt el, a szakadó esőben a helyi és a türjei amazonok mérték össze erejüket. A bokacsattogtató csatából a vendégek jöttek ki jobban és vitték haza a kupát. Mindeközben a művelődési házban vasútmodell kiállítás és bemutató zajlott, valamint az egészségpercek keretében vércukrot és vérnyomást mérethettek az érdeklődők.

Koraeste a kulturális műsor keretében előbb a csákánydoroszlói vegyeskar adott szívet melengető műsort, majd a csíkmadarasi fúvósok szórakoztatták a nagyérdeműt.

A fúvósok után V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár köszöntötte az egybegyűlteket. Beszámolt a kormány elmúlt 100 napos döntéseiről, valamint betekintést nyerhettünk a következő hónapok-évek teendőibe is. Az esőáztatta, de színvonalas falunapot tombolasorsolás és bál zárta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!