Hírek

2009.03.24. 03:29

Felújításba kezd a vasút

Celldömölk, Sárvár - Híd- és felépítményfelújításba kezdett a MÁV Zrt. a Sárvár-Celldömölk vonalon. A munkálatok április 4-én este hét óráig tartanak. A felújítás idején, március 23-ától április 4-én este hét óráig buszok viszik az utasokat

Peltzer Géza

A Sárvár-Celldömölk vasútvonalon március 23-án kezdődött, s április 4-éig tartanak a munkálatok, melynek során felújítják a sárvári Rába-hidat és a celldömölki közúti aluljárót - tudtuk meg Leiner Ildikótól, a MÁV Zrt. területi kommunikációs vezetőjétől.

A sárvári Rába-hidat 15 évvel ezelőtt adták át, ideje volt már egy nagyszabású felújításnak. A munkálatok során 250 hídgerendát cserélnek ki, és felújítják, valamint újra- festik a szerkezet teljes felületét is, mintegy 7600 négyzetméteren. Ostffyasszonyfa és Sárvár állomások között 18, egyenként 120 méter hosszú sínt is kicserélnek, és elhárítják az alépítmény hibáit Tokorcs és Celldömölk között. Nagysimonyinál felújítják az állomás peronját, a vágány ágyazatát kitisztítják.

A celldömölki aluljáró- nál a vágány alatti szerkeze-tet felújítják, a hídgerendá- kat kicserélik. A teljes szerkezetet újramázolják, továbbá a híd oldalfalazatának felületi kezelése is megtör- ténik.

A felépítményen újra szabályozzák a vágányokat is, mintegy tíz kilométeres hosszban. A vasúti hidat éjszaka emelik ki a helyéről a szakemberek, és ugyancsak éjjel helyezik vissza.

A felújítási munkálatok idején, vagyis tegnap reggel hét órától április 4-én 19 órá-ig szünetel ezeken a szaka-szokon a vasúti közlekedés, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!