Hírek

2014.04.07. 12:32

Gondot jelenthet az utazás Botond számára

Magyarlak - Horváth Botond hétfőn volt pulmonológiai vizsgálaton a Markusovszky kórházban, a család nem kapott túl jó híreket.

Bajdó Bettina

Horváth Botond kisagyhiány-rendellenességgel született, emiatt több betegség is nehezíti az életét. Többfajta gyógyszerre van szüksége a mindennapokban, ezért kellett hétfőn pulmonológiai felülvizsgálatra mennie. Horváth Antalné, Botond nagymamája elmondta, hogy mire Magyarlakról Szombathelyre értek, a kisfiú nagyon nehezen vette a levegőt, ezért a kórházban azonnal le is kellett szívni a felsőlégutakban összegyűlt váladékot. A kisfiút többféle kezelésre is hordják, s utazás során szükségük lenne egy akkumulátoros orrszívó készülékre. Ám kiderült, hogy mivel másfél éve áramos készüléket írt fel az orvos a kisfiúnak, öt évig nem kaphat másikat. A legolcsóbb ilyen műszer közel 40 ezer forintba kerül, ám mivel a család a kisfiú második őssejtkezelésére gyűjt, nem engedhetik meg maguknak. A nagymama most amiatt aggódik, hogyan hordják majd a kisfiút kezelésekre, hiszen jóformán a házat sem hagyhatják el a felsőlégutakban lerakódott váladék miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!