Hírek

2016.07.14. 15:45

Gyógyítható a jégkár - A mai napig „nyögi” Szombathely és környéke a keddi jégverést

Szombathely - A környékbeli jégverés a mezőgazdasági és épületkárok mellett némi személyi sérülést és annál több gépkocsi kárt okozott. A mai napig „nyögi” Szombathely és környéke a keddi jégverést.

Turbók Attila

Dr. Biró Csaba, a szombathelyi Markusovszky kórház osztályvezető főorvosa elmondta, a keddi jégveréshez csak egy kapcsolódó esetük volt.

- Vélhetően pont gépkocsiját védhette a jégtől a hozzánk behozott személy, akit kollégáim ellátták, sérülései pedig nyolc napon belül gyógyulnak - mondta a főorvos.

Nyolc napon belül gyógyuló sérülései vannak a szombathelyi autóknak is, hozzátéve, hogy itt már jóval magasabb az „esetszám".

Fotó: Turbók Attila

- Az időjárás-jelentések figyelésével „tervezhető" a jégverés az ország több részén - mondta Béres István. A jégkármentesítő szakember például egy szombathelyi mértékű jégverés esetén több hónapot dolgozik egy helyszínen.

- Van olyan autó, amelyen csaknem 400 felületi sérülést okoz a jégverés, ennek „gyógyítása" hét napot is igénybe vehet - tette hozzá.

A részletekről szólva elmondta, az autókat értékvesztés nélkül javítják. - Nem a köztudatban elterjedt vákuummal, hanem egy speciális technikával dolgozunk, amely nem jár utófényezéssel - mondta a szakember.

- Ha már orvosi hasonlatot használunk, nekünk egy szülészorvos és egy makettépítő sokéves tapasztalatával kell rendelkeznünk - mondta Béres István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!