Hírek

2016.01.03. 08:00

Három baleset a csúszós vasi utakon – Vasárnap folytatódik a havazás

Van, ahol ónos eső esik, Szombathelyen vasárnap hajnal óta nagy pelyhekben havazott. Csúszósak az utak, óvatosságra intenek a rendőrök és a közútkezelő.

Bakos Ágnes

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője, Pétervári Tibor azt írta: vasárnap hajnali negyed négykor kezdett szép nagy pelyhekben hullani a hó. Délelőttre egy centiméternyi hó esett Szombathelyen.

Jákról ónos szitálást, Vépről hószállingózást jelentettek a meteorológiai társészlelők vasárnap délelőtt.

Szombathelyen egész szombaton szállingózó hó volt a jellemző, inkább szemcsés állagban, kevés pelyhes hóesés volt, és estére is csak lepel mennyiség gyűlt össze a téli csapadékból.

Ez arra bőven elég volt, hogy csúszósak, síkosak legyenek az utak, bár Szombathely útjain, utcáin a SZOVA, a közutakon a közútkezelő gépei folyamatosan dolgoztak a síkosságmentesítésen.

Dombai László vépi észlelő hófotója

Három baleset is történt szombat este: a 86-os főúton, Körmend és Egyházasrádóc között egy kisbusz és két személyautó ütközött össze, a Körmend felé vezető oldalon. A baleset egy sérültjé a mentők kórházba szállítottak.

Közben a másik irányban egy személygépkocsi a szalagkorlátnak ütközött, onnan nincs hír sérültről.

Korábban, kora este árokba csúszott egy személygépkocsi a 84-es főúton Rábapaty után, a 69-es kilométerszelvénynél. Ott sincs hír személyi sérülésről.

Országszerte, 24 óra alatt 15 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök: ebből egy súlyos és 14 könnyebb sérüléssel végződött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!