Hírek

2014.04.15. 13:39

Kérges Albert lett 2014 március hónap tanára Vas megyében

Kérges Albert, a Vasvári Zenei Alapfokú Művészeti Iskola oktatója lett 2014. március hónap tanára Vas megyében.

Farkas Eszter

Kérges Albert, a klarinétszakos tanár az olvasói szavazatok 30,23 százalékát szerezte meg.

– 1988-ban végeztem a Szegedi Zeneművészeti Főiskolán, klarinétszakos tanár vagyok. 15 éven át intézményvezető voltam alapfokú művészeti iskola élén, jelenleg Vasváron és Körmenden tanítok klarinétot, szaxofont, furulyát. Az utóbbi években szép sikereket tudtunk elérni tehetséges növendékeimmel: nemzetközi második, két országos első, három második egy harmadik helyezés az elmúlt négy év eredményei. Ezeken kívül rendszeresen veszünk részt regionális versenyeken, ahonnan több nívódíjat, arany és ezüst minősítéseket hoztunk el. A tanítás mellett korábban kórusokat is vezettem, ezen a területen két nemzetközi kórusversenyen két ezüst és egy bronz helyezéssel térhettem haza – vázolta fel sikereit Albert, aki a hónap tanára szavazásról annyit mondott: jólesett a bizalom, és köszönöm mindazoknak, akik szavazataikkal megtiszteltek.

Kérges Albert és növendékei, Csata Dániel, Tóth Andor és Antal Alexa a zeneiskolában, közös kamaramuzsikálás közben. Fotó: Kérges Máté

A március hónap tanára szavazáson a második helyezett Vass Andrea lett Szombathelyről a Neumann János Általános Iskolából, ő 17,67 százalékot kapott. A harmadik helyet a februári eredményekhez hasonlóan Ecker Éva szerezte meg Szombathelyről. Éva a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban tanít és a szavazatok 9,77 százalékát kapta.

Nagyon köszönjük Olvasóinknak, hogy hónapról-hónapra jelentős mennyiségű oktatót jelölnek és a sok szavazat segítségével még komolyabb rangot adnak felhívásunknak.

2014 április hónap tanárát 2014 május 1-én 9 órától 2014 május 8-án 9 óráig lehet majd ajánlani és a javasolt tanárokra egészen 2014 május 15-én 9 óráig lehet majd szavazni.

A hónap tanárai közül 2014-ben megválasztjuk az év tanárát, aki párjával egy wellness hétvégén vehet majd részt a nyári szünetben.

A hónap tanárai Vas megyében:

2013 szeptember hónap tanára: Dénes András László

2013 október hónap tanára: Szinetárné Márkus Teréz

2013 november hónap tanára: Kovács Kata

2013 december hónap tanára: Dr. Bíroné Németh Paula

2014 január hónap tanára: Szájer Istvánné

2014 február hónap tanára: Fehérné Molnár Beáta

2014 március hónap tanára: Kérges Albert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!