Hírek

2013.08.05. 22:00

Korszerű ágyak vasi intézményeknek

Hatvan korszerű ágy érkezett Ausztriából Vas megyei szociális és egészségügyi intézményekbe. Az adomány hivatalos átadása Iváncon, a szakosított otthonban történt meg.

Rékai Zoltán

Már több éve működtet vállalkozást Magyarországon az osztrák Johann Matcheko, aki igyekszik aktív részese lenne a térség életének. Kovács Ferenccel, a Vas Megyei Közgyűlés elnökével folytatott megbeszélése során merült fel annak a lehetősége, hogy ő, valamint cégcsoportja segíthet vasi egészségügyi és szociális intézmények felszereltségének javításában. Ennek eredménye az a hatvan korszerű ágy, amely az ivánci szakosított otthonban, a sajtoskáli pszichiátriai betegek otthonában, valamint a szentgotthárdi rehabilitációs kórházban teszi komfortosabbá a gondozottak ellátását.

Kovács Ferenc, Johann Matcheko, a tolmács, dr. Huszár Lilla (Fotó: Rékai Zoltán)

 

Osztrák barátainktól olyan ágyakat kaptunk, amelyek ritkaságszámba mennek a magyar egészségügyi és szociális intézményekben, mondta az ivánci átadáson Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke. Mindezért köszönet jár Johann Matchekonak, aki kapcsolatait felhasználva elintézte, hogy ezek az ágyak Vas megyébe kerüljenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!