Hírek

2012.07.15. 18:57

Körülbelül ötszáz szépség a kutyakiállításon Szombathelyen

Szombathely – Az idén is az ausztriai Oberwarttal (Felsőőr) párban rendezte meg a Nemzetközi CACIB Kutyakiállítást az ebtenyésztők egyesületének szombathelyi szervezete.

Ölbei Lívia

Azok a kutyák, amelyek szombaton Szombathelyen mutatkoztak be, vasárnap Oberwartba utaztak – és viszont. Szombaton délelőtt dr. Puskás Tivadar, az eseménynek (Hende Csaba honvédelmi miniszterrel együtt) fővédnöke nyitotta meg az OÁMK területén a kutyakiállítást. Köszöntőjében egyebek mellett kiemelte: kívánja, hogy a messziről idelátogató ebtenyésztők és kutyabarátok ismerjék meg egy kicsit Szombathelyt, „Európa egyetlen, 2000 éve folyamatosan lakott városát is”. A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének képviselői kiemelték: a nemrégiben megtörtént törvényi változások jótékonyan hatnak a magyarországi ebtenyésztők tevékenységére. (Jövőre kutya-világkiállítást rendez Budapest.) Pereszlényi István, a MEOE önálló jogú szombathelyi szervezetének elnöke hangsúlyozta, a szombathelyi egyesület 12. alkalommal nyerte el a jogot CACIB- kiállítás rendezésére.

Szombaton délelőtt tíz órakor kezdődött meg a kutyák felvezetése. A tizenegy körben német, magyar, olasz és szlovák bírók dolgoztak. Az FCI (Fédération Cynologique Internationale) által kidolgozott bonyolult és szigorú szabályzat, minősítési és kategóriarendszer értelmében szombaton Szombathelyen az egyes, kettes és kilences csoporthoz tartozó kutyák vonultak föl, vasárnapra Oberwartból megérkeztek a többi hét csoportba sorolt ebek. (Összesen tíz FCIcsoportot tartanak számon.)

Az idén körülbelül ötszáz kutyát láthatott az OÁMK közönsége. A kiállítást a vasárnap esősre fordult időjárás miatt sem szakították félbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!