Hírek

2013.10.17. 13:45

Megvont pótlék, csökkenő jövedelmek - Lázadnak a Főkefe dolgozói

Szombathely - Petíciót fogalmaztak meg, és adtak át az MSZP helyi vezetőiknek a Főkefe Nonprofit Kft. dolgozói.

Peltzer Géza

Csütörtökön a cég Rumi úti üzeme előtt dr. Ipkovich György és dr. Nemény András MSZP-s politikusok, országgyűlési képviselők tartottak sajtótájékoztató. Elmondták, hogy a megváltozott képességű munkavállalókat foglalkoztató fővárosi székhelyű Főkefe Kft. alkalmazottai végső kétségbeesésükben az ellenzéki pártot keresték meg. A petíciót a sajtóval is ismertették.

A mintegy háromszáz dolgozó által aláírt dokumentum szerint a foglalkoztatottak semmilyen szociális juttatást nem kapnak, megvonták tőlük a havi ötezer forintos étkezési hozzájárulást is, és megszűnt a kollektív szerződés. A levélben szerepel az is, hogy folyamatosan csökken a dolgozók jövedelme, elvárják tőlük, hogy egyre többet teljesítsenek, normarendszerükben a 100 százalék a minimálbér, a 130 százalék fölötti teljesítményért nem fizetnek pluszpénzt. Megvonták tőlük a műszakpótlékot, kötelezve őket arra, hogy egy hónapig délelőtt, majd egy hónapig délután dolgozzanak.

A két országgyűlési képviselő szeretett volna találkozni a dolgozókkal, de csak az irodáig jutottak, ahol Zsirai János portfólió-menedzser fogadta őket. A helyi vezető nem nyilatkozott lapunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!