Hírek

2013.11.20. 09:45

Mederkotrást végeznek a Gyöngyös szombathelyi szakaszán

A GYSEV Zrt. megbízásából mederkotrást végeznek a szakemberek a Gyöngyös szombathelyi szakaszán. A vasúttársaság hatósági kötelezettségeinek eleget téve rendelte meg a munkálatokat, amelyek november második felében indulnak.

GYSEV Zrt.

A mederkotrási munkában Horváth Boldizsár u. – Paragvári u. – Dr. Szabolcs Zoltán u. – Lipp Vilmos utcákáltal határolt lakótömbérintett. A munkálatok során a szakemberek a meder kotrását, valamint az iszap elszállítását végzik majd el. A kitermelt iszap elszállítása a Dr. Szabolcs Zoltán utcán keresztül történik. A karbantartási munkálatok várhatóan az év végéig tartanak.

A meder kotrása azért szükséges, mert a GYSEV Zrt. ipari célokra használja a Gyöngyös műcsatorna vizét, emiatt a vizet zsilippel felduzzasztják. A felduzzasztott vízben az elmúlt évek során nagymértékben rakódott le a hordalék, melynek eltávolítása szükségessé vált.

A GYSEV Zrt. a munkálatokat a hideg idő beálltára időzítette annak elkerülésére, hogy a kellemetlen szagok a lakásokba jussanak. A meder kotrása során tapasztalt kellemetlenségek miatt a vasúttársaság az érintett utcák lakóinak türelmét kéri !

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!