Hírek

2010.01.28. 11:51

Modernizálják a vépi iskolát

Megyénk legfiatalabb városa, Vép sem nélkülözi a fejlesztéseket: a település jelenlegi legnagyobb beruházása az általános iskola uniós támogatással megvalósuló renoválása és bővítése.

Simon Erzsébet

Korszerű alapfokú oktatási intézmény van készülőben megyénk legifjabb városában. A Hatos Ferenc Általános Iskolát közösségi támogatással sikerül bővíteni. Mintegy kétszázmillió forintot nyert az önkormányzat uniós pályázaton a rekonstrukciójára. Harmincegymillió forint saját forrást is fordít a kisváros  arra, hogy a száz éves iskolaépületet modernizálják, s egy új traktussal összekössék a hatvan évvel később fölhúzott másik épülettel.  A tavaly elkezdett munkák jól haladnak; az újonnan elkészült részben lesz egy közösségi térként funkcionáló aula, zárt közlekedési folyosó, az akadálymentes közlekedést lift segíti. 

A ház egyik részén már kicserélték a tetőszerkezetet, az öreg iskolán is folyamatban vannak ezek a munkák. A nyílászárók közül minden ablak megújult, korszerű, automata szellőzésű darabokat építettek be. A belső átalakítás következik, ennek részeként valamennyi tanteremben kiépítik az internetes vezetékrendszert. A tervek szerint az új tanévet a megszépült környezetben kezdhetik a tanulók.

De nemcsak az iskolában szorgoskodnak a kivitelezők: a művelődési ház felújítását is szeretnék befejezni az idén. Itt is nyílászárókat cseréltek, megújult az elektromos rendszer, s az aljzatburkolatra is ez a sors vár. Leszigetelik az épületet, a homlokzati színezésre azonban már valószínűleg nem futja saját erőből, a költségekre pályázni szeretnének, mondta Varga Gyula polgármester. Ugyancsak pályázati pénzt remélnek az utak és a járdák rendbetételére, s a csapadékvíz-elvezetésre.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!