Hírek

2012.08.31. 16:58

MSZP: reform helyett csak pénzelvonás

Szombathely - Kunhalmi Ágnes, az MSZP szakpolitikusa szerint az iskolák államosításával a kormány teljes mértékben tönkreteszi az iskolarendszert.

Kiss Tamás/Vas Népe

A helyi szocialisták pénteki füzetosztásán besegítő Kunhalmi  Ágnes szerint az államosítás az elbocsátások előkészítését szolgálja, jobbító  reform helyett egyszerű pénzevonás. A politikus aggályosnak tartja, hogy az átalakítás a tanév közben történik, s így veszélyezteti az oktató-nevelő munkát, tanítás helyett a pedagógusok ugyanis azzal lesznek elfoglalva, hogy információkkal lássák el a központi intézményfenntartót.

A Derkovits lakótelepen ingyenes füzetekkel segített a rászoruló családoknak a szombathelyi MSZP. Több százan vitték a csomagokat, s elegyedtek közülük többen is szóba Kunhalmi Ágnessel,  az MSZP oktatáspolitikusával, akit arról (is) kérdezgettek, hogy mit is hozhat az iskolák államosítása. Kunhalmi Ágnes pedig nagy lendülettel képviselte ama álláspontot, miszerint a kormány ezzel tönkreteszi az iskolarendszert, s még inkább megszűnik a helyi közösségek autonómiája. Tanítás helyett a pedagógusok azzal lesznek elfoglalva, hogy a 2013. január 1-jei államosítás előkészítéseként információkkal lássák el a központi intézményfenntartót, amely az adatok alapján dönt majd arról, hogy  a szükséges források híján hol, melyik intézményt kell bezárni. Kunhalmi Ágnes szerint az államosítás az elbocsátások előkészítését szolgálja, jobbító  reform helyett egyszerű pénzelvonás. Az önkormányzati rendszer által kidolgozott és a gyerekek számára biztosított szolgáltatási rendszer, vagyis éppen az fog leépülni, amitől még jó a közoktatás, közölte Kunhalmi Ágnes, miközben dr. Ipkovich György, az MSZP városi elnöke  az egyik érdeklődő kérdésére elmondta: nagyon sajnálja, hogy Szombathelyen ellehetlenült a két tannyelvű oktatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!