Hírek

2012.12.28. 08:17

Olaj ömlött a Gyöngyösbe

Kőszeg - Eddig ismeretlen körülmények között olaj került csütörtökön este a Gyöngyös patakba. A vízügyi igazgatóság harmadfokú kárelhárítási készültséget rendelt el. Az olaj útját elzárták.

Bajdó Bettina

Csütörtök este 19 óra 47 perckor érkezett a jelzés a megyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába, miszerint Kőszegen gázolaj ömlött a Gyöngyös-patakba  tudtuk meg Balogh Nikoletta tűzoltó zászlóstól, Vas Megyei  Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

A riasztásra azonnal reagáltak az illetékesek, beavatkozásra a helyszínre vonult a Kőszegi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság tűzoltó egysége, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági és polgári védelmi felügyelője, valamint a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei iparbiztonsági főfelügyelője is. Továbbá a helyszínre érkeztek  a a nyugat-dunántúli vízügyi és a környezetvédelemi  szakemberek, valamint a rendőrség is.

 



Fotók: Ohr Tibor

 

A helyszínen tartózkodó beavatkozó egységek homokzsákokkal gátat építettek, hogy az olaj további útját elzárják. A vízügy szakemberei pedig úgynevezett olajfelfogó hurkát helyeztek el a Gyöngyös patak medrénél, így az olajfolyást megszüntették.

 

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság az érintett szakaszon harmadfokú vízminőségi-kárelhárítási készültséget rendelt el. Az olajszivárgás pontos helyszíne eddig egyelőre ismeretlen.   Az eset körülményeinek, valamint a kiömlött olaj származási helyének vizsgálatára a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója  a társszervek bevonásával  azonnal hatósági ellenőrzést rendelt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!