Hírek

2013.09.01. 11:35

Placido Domingo becserkészése

Mérei Tamás megkezdte Placido Domingo becserkészését: meglehet, a tenor koronázatlan királya jövőre eljön Szombathelyre.

Vas Népe

A vártnál is nagyobb sikerrel zárult a harmadik Iseumi Szabadtéri Játékok - a Jézus Krisztus Szupersztár Silló-rendezéséből ráadásra is szükség volt, és a széria a következő szezonban is folytatódik -, a szervezők pedig már a jövő évad újdonságain törik a fejüket.

Az idén a világ egyik leghíresebb sztártenorja, Ramón Vargas is fellépett az Isis-szentélyben, a kultúraszerető közönség pedig kirobbanó tapsviharral jutalmazta a művészt. Hogyan lehet ezt "überelni "?

- Nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, mint hogy a következő szezonban a legnevesebb komolyzenei előadóművészt, Placido Domingo-t hívjuk Szombathelyre -mondta el lapunknak Mérei Tamás, az Iseumi Szabadtéri Játékok főszervezője.

A Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója emlékeztetett arra is, hogy 2014-ben lesz ötven éve, hogy először csendültek fel A varázsfuvola - Mozart csodálatos operája - dallamai az Iseumban, azaz van ok a méltó ünneplésre - méltó művészvendégek társaságában.

Bár Placido Domingo naptára 2016-ig teljesen tele van - legalábbis Méreit erről tájékoztatták -, ő mégis úgy döntött, személyesen győzi meg a tenor koronázatlan királyát arról, hogy vállalja el a szombathelyi fellépést. A néhány napja Veronában lezajlott tárgyaláson a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója átadta és bemutatta Domingónak a zenekar jubileumára kiadott Szombathelyi szimfónia című könyvet, mellékelte hozzá az előző évek iseumi produkcióiról készített DVD- felvételeket, valamint számos képpel illusztrálta a hely egyediségét és varázsát.

- Kijelenthetjük, hogy a meggyőzés sikeres volt, mert Domingo arra kérte az egyébként magyar származású New York-i menedzserét, hogy valamilyen formában találjon időpontot 2014-ben a szombathelyi fellépésre - mondta Mérei Tamás, hozzátéve: elképzelhető, hogy Domingo tavaszi bécsi fellépése során ugrik át a megyeszékhelyre egy koncert erejéig, de az sincs kizárva, hogy az Iseumi Szabadtéri Játékok idején talál két olyan napot, amikor valahonnan, Európa más városából látogat el Szombathelyre. Az igazgató hangsúlyozta, hogy egy ekkora volumenű sztár fellépését nyilván több nagy szponzor is támogatja majd: "Óriási megtiszteltetés lesz Placido Domingo látogatása a Savaria Szimfonikus Zenekar számára, és remélhetőleg mindenki büszke lesz a művész csillagára az Iseumi Szabadtéri Játékok - Hírességek sétányán. "

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!