Hírek

2017.06.06. 08:38

Szelesnek ígérkezik a kedd este – Figyelmeztetés érvényes Vas megyére

Vas megye – A heves záporok, zivatarok várhatóan elkerülik Vas megyét kedden napközben, este viszont egy hidegfront hozhat viharos erejű szelet, ezért érvényes az elsőfokú figyelmeztetés.

Bakos Ágnes

Erőteljes gomolyfelhőképződést ígérnek keddre a meteorológusok az egész országra, de hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap.

Többfelé alakul ki zápor, zivatar, több helyen heves zivatar valószínű: térségünk kivételével mindenütt érvényes emiatt figyelmeztetés.

Napközben élénk lesz a délies szél – aztán az esti óráktól a Dunántúlon északnyugatira fordul a légmozgás és viharossá fokozódik. Vas megyében a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a hetven kilométer per órát.

Változatos szél volt jellemző kedd délelőttig Szombathelyen az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentései szerint. A nap első óráiban délkeleti, délnyugati, majd déli szelet jegyeztek fel, aztán nyugati, délnyugati és déli szél fújt a szombathelyi meteorológiai mérőállomáson. A szél ereje három-hat kilométer per órás volt, aztán reggel nyolctól már 12-14 kilométer per órát mértek. Kedd délelőttig a legerősebb széllökés 23 kilométer per órás volt Szombathelyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!