Hírek

2017.05.11. 18:30

Szombathelyen versengtek a jövő informatikusai

Szombathely - Tegnap rendezték a Bercsényi H-Multimédia régiós informatikaversenyt. Ez volt a tizenegyedik, 15 csapat vett részt.

Bakos Ágnes

- Ez nem egy hagyományos verseny, hiszen minden iskolából az a két diák jön, aki ilyen területen szeretne továbbtanulni és kiemelkedően tehetségesnek tűnik. És ismerünk olyanokat, akik már rendszergazdák, mérnökök, és annak idején itt is versenyt nyertek - számolt be Szendrői Tamás, a Bercsényi Miklós Általános Iskola igazgatóhelyettese. Vas és Győr-Moson-Sopron megyéből, valamint a burgenlandi Eberauból is jött csapat. Kettesével képviselték iskoláikat a hetedik-nyolcadikosok. Az elméleti és gyakorlati feladatsorok mindegyikéért más pedagógus felelt, alapos munka előzte meg idén is a versenyt - a tanárok és a diákok részéről is.

A „helyi erők": Sipos Ádám és Bordohányi Noémi Fotó: Szendi Péter

Az első helyet idén a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola csapata szerezte meg. A legjobb elméleti tesztet Pintér Tamás, a győztes csapat tagja írta.

A házigazda iskola csapata versenyen kívül, de lelkesen (és ügyesen) szerepelt, különdíjat kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!