Hírek

2016.03.03. 13:59

Szombathelyen lépett fel a Halott Pénz énekese, aki szerencsére nem lett fogorvos

Járai Márkkal, az ország egyik legnépszerűbb zenekarának, a Halott Pénznek az énekesével beszélgettünk, aki szerda este Szombathelyen adott akusztikus koncertet.

Rákos Bianka

Az Agora Savaria Akusztikus koncertsorozatának negyedik fellépője volt Járai Márk, a Halott Pénz együttes énekese. Zenekara főleg a fiatalabb generáció körében örvend hatalmas sikernek, ám Márk ezúttal egyedül érkezett, és a megszokott „bulislágerek" helyett akusztikus dalokat adott elő.

- Az akusztikus stílus közelebb áll a szívemhez, mint a műfaj, amit a Halott Pénz képvisel, hisz jobban kedvelem a melankolikus, lassú dallamokat – avatott be a fiatal zenész. - A kettő teljesen más atmoszférát teremt, mivel egy Halott Pénz-koncerten ugrálnak és csápolnak az emberek, itt pedig jóval visszafogottabbak. Azonban ezek a szólófellépések jók arra is, hogy az emberek tudatában legyenek: Járai Márk énekel.

Márk tizenéves kora óta zenél, bár kezdetben tervei egészen mások voltak. Fogorvosnak készült, az egyetemre is sikerült felvételt nyernie, de érdeklődése szépen lassan megváltozott, így felhagyott az egészségügyi pályával, és végül nem diplomázott le.

- Hatalmas váltás volt az életemben. Nem vagyok a legbüszkébb arra, hogy otthagytam az egyetemet, de nem bántam meg a döntést. A zenében több kreativitást találtam, mint a fogászatban. – jegyezte meg nevetve.

Márk szenvedélye egyértelműen a zene, bár azért igyekszik mértéket is tartani.

- Volt, hogy heti hétszer játszottam, később viszont rájöttem, így rám unhat a közönség. A Halott Pénzzel elég gyakran tartunk teltházas koncerteket, néha egy héten duplázunk is, a triplázást azonban túlzásnak érzem. Ha túl gyakori lenne, lehet, ugyanúgy megtöltenénk egy csarnokot, de az emberek kevésbé várnák a fellépést – mesélte az énekes.

Márktól megtudtuk azt is, hogy bár imád a Halott Pénz tagja lenni, de ő sem marad örökké fiatal, így egyéni karrierjét is igyekszik építeni. Tervei hosszú távúak, és mindenképpen zenei pályán maradna.

- Szeretnék majd szólóalbumot is készíteni egyszer. Vannak saját számaim, de semmiképp sem akarok összecsapott munkát kiadni a kezemből, így még időbe telik a dolog. Jelenleg folyamatosan stúdiófelvételekre járunk a zenekarral, hiszen március végén jön ki az új albumunk. – mondta a zenész.

Járai Márk egyébként jó úton halad, hiszen koncertjét ezúttal is nagy érdeklődés kísérte. Már lépett fel néhányszor Szombathelyen, szereti a várost, sok ismerőse van itt, annak ellenére, hogy jelenleg Budapesten él.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!