Hírek

2014.04.06. 13:45

Turné közben, a főkonzulátuson

Celldömölk - A Soltis színház nyolc tagja a határokon túl, Romániában, a társulat szokásos tavaszi erdélyi turnéján élt választójogával; vasárnap délután.

Ölbei Lívia

Nagy Gábortól, a celldömölki színház vezetőjétől telefonon tudtuk meg, hogy a kolozsvári magyar főkonzulátuson a szavazás céljára elkülönített helyiségben adták le szavazatukat, miután természetesen itthon, Sárváron hetekkel ezelőtt bejelentették azt a szándékukat, hogy külföldön kívánnak szavazni. Nagy Gábor elmondta azt is, hogy a választókerületenként szortírozott szavazólapok – és a speciális, zöld borítékok – mennyiségéből ítélve sokan vettek részt Magyarországról ezen a módon Kolozsváron az országgyűlésiképviselő-választáson. A celldömölki Soltis Lajos Színház színészei ugyancsak különböző választókörzetekhez tartoznak, első szavazók is vannak közöttük.

Bruckner Roland (balra) és Nagy Gábor a főkonzulátus szavazóhelyiségében vasárnap délután, a Soltis-turné közben. Fotó: Boznánszky Anna

Az idei egyhetes tavaszi erdélyi turnéra Az üvegtemplom című előadást vitte a társulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!