Hírek

2015.11.20. 19:20

Ünnepük legyen - Minta Grazban az egyházmegyei karitász

Körkép – Vásárosmiskén, Nagylengyelben, Kemenespálfán nappali ellátót működtet, ezzel ötletet ad a graziaknak a jövőre 25 éves fennállását ünneplő Szombathelyi Egyházmegyei Karitász.

Némethy Mária

Brigitte Kroutil-Kren, a Graz-Seckau Caritas külkapcsolatokért felelős vezetője látogatott el a héten a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász központjába. Bár az ott élő Ugri Mihályék révén már 24 éve kiváló kapcsolatot ápol a mi karitászunk a graziakkal, a menekültválság szorosabbra fonta a stájer és a vasi-zalai karitász közti együttműködést.

– Brigitte ötleteket, megoldásokat keres, hogy a menekülteket és hajléktalanokat értelmesen tudják foglalkoztatni. Nálunk a Kríziskamra projekttel ismerkedett meg, ami lenyűgözte, mert Grazban megoldatlan gond, ami nálunk évek óta eredményes: a megváltozott munkaképességűek visszavezetése a munkaerőpiacra – mondta el Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász vezetője A mostani hivatalos kapcsolatfelvétel után tavasszal konkrétumokról tárgyalnak.

Tuczainé Régvári Marietta és Brigitte Kroutil-Krenn, a Graz-Seckau Caritas egyik vezetője. Brigitte a karitász központjában ismerkedett a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásával
Fotó: Unger Tamás


Nagy utat tett meg a jövőre 25 éves fennállását ünneplő Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. Alakulásakor negyven karitász önkéntes csoporttal indult, ma 88 csoportban nyolcszász önkéntessel dolgozó karitász hallatlan előnye a gyorsaság, a szervezettség, a megbízhatóság. A napokban negyvenezer emberhez tudták eljuttatni az Élelmiszer Bank bébiételeit, csokijait, négercsókjait, a Központi Karitász révén az elkobzott vám-árukból három alkalommal tudtak gyermek szabadidő- és csecsemőruhákat adni a rászorulóknak.

A Vas Népe és a Zalai Hírlap olvasóitól kapott adományok is őket, a rászorulókat segítik: a karitászosok szeretnék igazi ünneppé tenni a karácsonyukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!