Hírek

2017.01.05. 16:56

Vajon miért váltotta le a szombathelyi börtönparancsnokot a belügyminiszter?

Budapest, Szombathely – Budapesti és tiszalöki kollégájával egy időben leváltotta a szombathelyi büntetés-végrehajtási (bv-) intézet vezetőjét a belügyminiszter - tájékoztatta a Belügyminisztérium csütörtökön délután az MTI-t.

Nagy Ildikó

Pintér Sándor csütörtöki hatállyal, indokolás nélkül visszavonta Tóth Tamás Tibor bv. dandártábornoknak, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának vezetői kinevezését.

A miniszter ezzel egy időben Dömény Sándor bv. vezérőrnagyot bízta meg a Szombathelyi Országos  Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoki teendőinek ellátásával.

Tóth Tamás Fotó:Szendi Péter / archív

Tóth Tamást 2013 januárjában nevezték ki a szombathelyi börtön parancsnokának.

Tóth Tamás Fotó: BvOP

Dömény Sándor korábban a régi szombathelyi börtön parancsnok-helyettese volt, majd úgy tudjuk, innen Debrecenbe, utána Tökölre került. Szolgálatát parancsnokhelyettesként a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán folytatta, ahol 2012 áprilisában ugyanaz a Pintér Sándor mentette fel beosztásából, aki most megbízta a szombathelyi létesítmény parancsnoki teendőinek ellátásával. Dömény felmentéséről akkoriban sokat cikkezett a sajtó, a lapok azt írták, államtitoknak számító információk kifecsegése miatt kellett felállnia székéből. Utána a „tábornoktemetőbe” került, majd a közmunkaprogram koordinátoraként Vas megyében is több alkalommal feltűnt. A szombathelyi börtönbe 2015 végén helyezték vissza, akkoriban sokan furcsállták, hogy Tóth Tamás Tibor dandártábornok létére vezérőrnagy rendfokozatú helyettest kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!