Horvátlövő

2015.08.17. 10:45

Utat és könyvtárszobát avattak Horvátlövőn

Sportversenyekkel és gyermekeknek szóló rendezvényekkel kezdődött szombaton reggel Horvátlövőn a falunap. Délután két ünnepi esemény emelte a nap fényét.

A 27. helyrajzi számú leaszfaltozott bekötőutat átadásával kezdődött a délutáni ünnepség, majd pedig a kultúrházban kialakított könyvtár-, illetve olvasószobát avatták fel. A kultúrházban elvégzett munkálatok nem jelentettek milliós költséget, de komoly lakossági igényt elégítettek ki. Bugnits Vilmos polgármester elmondása szerint mindkét beruházás élhetőbbé, a fiatalok számára vonzóbbá teheti a településüket.

Az avatóünnepségeken részt vett Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség országgyűlési képviselője is.

„Mindig öröm számomra, ha fejlesztések történnek a választókörzetemhez tartozó településeken, nagyon szívesen segítek nekik a gondjaikban és boldogan  osztozok az örömükben. Az átadott rövid, keskeny út, utacska  a horvátlövőiek számára ugyanolyan fontos, mint mondjuk az M86-os a térség lakóinak. Ez ugyanis az ő életüket, mindennapjaikat segíti"- fogalmazott a tárcavezető.

Az ünnepi ceremóniákat követően kulturális műsor következett, amelynek során nem csupán helyi együttesek, énekkarok léptek fel, hanem szombathelyi, felsőcsatári és nardai művészeti csoportok is szórakoztatták a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!