Horvátzsidány

2015.08.28. 15:00

Nyáron sokfelé kirándultak a horvátzsidányi gyerekek

Horvátzsidány - "Unatkozás helyett keddenként csinálj valami mást”. A horvátzsidányi önkormányzat ezzel a címmel hirdetett nyári programsorozatot az idén is általános iskolás gyerekeknek.

Némethy Mária

Vas megyében néhány önkormányzat évek óta próbál gondoskodni arról, hogy a nyári nagy szünidőben a faluban élő gyerekeknek hasznos, ám egyben szórakoztató programokat kínáljanak. Ez nagy megnyugvás a szülőknek is, hiszen tudják, hogy gyermekük felnőtt felügyelettel van, s nem kell nagyon drága táborokba elküldeni őket. Most, hogy sajnos vége a vakációnak, érdemes példaként bemutatni, mit tettek a gyerekekért Horvátzsidányban.

„Unatkozás helyett keddenként csinálj valami mást”. A horvátzsidányi önkormányzat ezzel a címmel hirdetett az idén is programsorozatot általános iskolásoknak.

Németh András, Keresztes Imre, Szabó Máté és Kovács András itt éppen a kőszegi várat „védték meg” egy szép nyári napon (Fotó: Horváth Péter)

Gyalog, kerékpáron, vagy tömegközlekedéssel kirándultak a szünidőben a gyerekek. Ennek a szünidei programsorozatnak a költségét az önkormányzat állta, a szülőknek jelképes összeget kellett csak fizetniük.Első alkalommal, még június közepén autóbusszal Bükfürdőre utaztak a gyerekek, ahol gyalogoltak a száraz Kneipp taposóban, játszótéren sporteszközöket próbáltak ki, aztán biciklit kölcsönözve mentek a Kristálytoronyhoz, végigtekertek a Répce menti tanösvényen, megismerték Büköt. Volt biciklitúrájuk Ólmodra, ahonnan áttekertek Ausztriába – Borsmonostor, Fraknó, Locsmánd volt az útvonaluk –, strandoltak is, s a Zsira-Répcevis közti kerékpárúton érkeztek haza. Egy másik alkalommal gyalog végigjárták Kőszegen a várat, a Szulejmán és az Óház kilátót, elkerékpároztak a gyöngyösfalui Holdfényligetbe, egy újabb alkalommal bejárták a környék keresztjeit, elmentek Bükfürdőre strandolni is. A horvátzsidányi gyerekek közül sokan résztvevői voltak a 22. Peruska tábornak is a falujuk közeli erdőben lévő Mária kegy- és zarándokhelyen.

A keddi kirándulásoknak vége ugyan, de már biztos: lesz jövőre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!