Ikervár

2016.10.21. 11:02

Negyvenkét mázsa papírt gyűjtöttek az ikervári ökoiskolások

Ikervár - Az idén is – mint évtizedek óta minden ősszel – megszállták Ikervár utcáit a Zichy Antónia Általános Iskola tanulói.

Civil Tudósítónktól

A jó előre meghirdetett gyűjtési akció sikeresnek bizonyult, ugyanis a porták elől elszállított papírhulladék mennyisége 4240 kilogrammot nyomott. A tavaszi ÖKO - nap programjainak nagy részét ebből a pénzből kívánják finanszírozni. A papírgyűjtés „jó buli” a gyerekeknek is, hiszen forintban kifejezhető hasznán túl a közösségi és a „Mi” érzést is megerősíti. Végre jut idő alaposan megismerni, végigjárni a település utcáit és véget nem érő beszélgetésekbe bonyolódni a falu lakóival.

– Ez a célja többek között az ökoiskolának is, hogy az iskolás korosztály részére sajátos, élményekre és tapasztalatokra épülő tevékenység-orientált, környezettudatos nevelést biztosítson – sorolja az előnyöket Kissné Tarr Judit intézményvezető. Mivel a Zichy Antónia általános Iskolában a mindennapok során rendszerszerűen foglalkoznak a környezettudatossággal, a környezeti és egészségneveléssel, ezért Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár ez év elején Ökoiskola címet adományozott az intézménynek.

A név kötelez; - így a közelmúltban megemlékeztek az állatok világnapjáról, novemberben pedig egészséghetet rendeznek az intézményben.

Pásti József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!