Ikervár

2014.06.20. 13:50

Ölelkező Rába-völgye

Ikervár - Don Quijote kerékpárverseny, papírsárkány szépségverseny, kiállítások, eskütétel, Balkán Fanatik koncert a jövő hétvégi 24. Ikervári napokon.

Pásti József

A közel negyedszázados ikervári programsorozat nem csupán a megyében, de országosan is az egyik legrégibb múlttal rendelkező népünnepély típusú rendezvény. A Batthyány Lajos Művelődési Ház mint főszervező és koordináló intézmény, mindig törekedett arra, hogy a legszélesebb igényeket kielégítő próbálkozások és a valódi kulturális értékeket képviselő alkotók, előadók is helyet, teret kapjanak a programsorozaton. Az intézmény mottója (Bonanza Banzait idézve) a népünnepélyre is irányt mutat: Persze nem biztos, hogy jót tesz neked, ha kiszolgálják az ízlésedet .

Szélünnepre invitálnak minden érdeklődőt június utolsó hétvégéjén 28-án, szombaton - az Iberdrola Renovables Magyarország Kft.-vel és a Mesevár Óvodával közösen. Sétakocsival is látogatható lesz az egyik szélerőmű. A sok-sok vidám foglalkozás mellett papírsárkány szépségverseny, sárkányröptetés, rajzverseny is várja a játékos kedvűeket. Közel 20 személy jelentkezett a Don Quijote elnevezésű kerékpárversenyre, amely az ikervári szélpark területén zajlik. A szombati napot kangoo bemutató, karaoke verseny és Mixi Hit buli zárja.

Az előző évek egyik népszerű fellépője volt az Ocho Macho is (Fotó: Pásti József)

Június 29-én, vasárnap délelőtt szentmise, koszorúzás, délután 13:30-kor pedig a székesfehérvári Vasi Baráti Kör képzőművészeti kiállítása és a művelődési ház Kreatív szakkörének bemutatkozó kiállítása a Castrum Gemini Énekegyüttes közreműködésével nyitja az eseménysort. E napon tesznek esküt az újonnan alakuló Ikervári Polgári Védelmi Szervezet tagjai is. A 14 órakor kezdődő kulturális forgatagban fellépnek a helyi gyermekszínjátszók, Kovács Géza Vásártér című produkciójával, a sárvári Shotokan karatésok, a Stop and Go táncklub, a celldömölki akrobatikus rock and roll formáció. Konyhatündér és más finomságok címmel a Rába(p)ART Társulat zenés összeállítása, a kőszegi Kvarc Együttes nosztalgiazenéje, Kántor László Rocky Dily Showja és a Tricolour moderntánc-csoport bemutatója már az esti órák hangulatát forrósítja. Este 9 órakor kezdődik a népszerű Balkán Fanatik együttes koncertje. A kétnapos forgatagot a Sipőcz Band Laza éjszakai zenéje ringatja álomba.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!