Jánosháza

2015.06.26. 14:59

A védőnőket és a pedagógusokat is köszöntötték a napokban Jánosházán

Jánosháza - Aranydiplomás pedagógust és a helyi védőnőket is ünnepségekkel köszöntötték a városban.

Bakos Ágnes

- Az ember életének alapjait a pedagógusok teszik le - hangzott el az ünnepségen. A fogadás résztvevői aranydiplomás pedagógust köszöntöttek: ötven éve szerezte diplomáját Varga Ferencné, vagy, ahogy a helyiek ismerik: Babi néni, őt ünnepelték. A méltatásában felidézték a pályáját: 1965-ben végzett a Győri Tanítóképző Intézetben, majd földrajz-tanári szakos oklevelet szerzett. Dolgozott a kemenessömjéni gyermekotthonban, a balatonalmádi nevelőotthonban, a bakonyszentlászlói általános iskolában és Letenyén is, nevelőotthonban és a helyi általános iskolában oktatott, nevelt. 1975 augusztusától dolgozott Jánosházán a Batthyány Lajos Általános Iskolában mint napközis nevelő. Érdemei és tapasztalatai elismeréseként 1992-től munkaközösségi vezető megbízatást kapott, és ezt a munkát végezte 1995-ös nyugdíjazásáig.

Ahogy a méltatásban elhangzott: Babi néni szakmai felkészültsége, a szülőkkel kialakított kapcsolata elismerést váltott ki kollégái és a település lakói körében. A tanítványai megalapozott tudással kerültek ki kezei alól. Babi nénit nem csak egykori diákjai tisztelik és szeretik, hanem fiatalabb kollégáit szakmai tanácsaival segítette dolgos évei alatt. Az aranydiplomát Kiss András polgármester, Rozmán László, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Celldömölki Tankerületének igazgatója és Csik Józsefné, a
Batthyány Lajos Általános Iskola igazgatója adták át.

Varga Ferencné, Aranydiplomás pedagógust köszöntötték Fotó: Rauch Imre

A védőnőket is köszöntötték Jánosházán, annak apropóján, hogy a Magyar Örökség Díjas Védőnői Szolgálat 2015-ben ünnepli megalakulásának 100. évfordulóját.

- Ez egy olyan hivatás, amit csak szívvel és lélekkel lehet végezni - erről is szó volt az ünnepen, ahol virágcsokrot és kitűzőt kapott Horváthné Stukics Erzsébet nyugdíjas védőnő, Nagyné Deé Beáta és Balázsné Németh Margit védőnők és posztumusz tüntették ki Tóth Ernőné , Erzsi nénit.

Balázsné Németh Margit emlékeztetett arra: a jubileumi év tiszteletére a jánosházi védőnők minden korosztályt érintő rendezvényeket szerveztek. Beszélt arról is, hogy az elmúlt száz év alatt a
védőnői szolgálat számos társadalmi, politikai változás ellenére máig megtartotta függetlenségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!