Káld

2011.12.15. 08:56

Boszorkányok és Angyalok Káldon

December 13. Luca napja. A Gergely-féle naptár létrejötte előtt ekkorra esett a téli napforduló. A Káldi Suli Harmónia Általános Iskola színjátszó szakkörösei tanáruk, Vörös Krisztina vezetésével, december 9-én Luca napi forgatagra várták az iskola tanulóit, tanárait, és a szülőket.

Vörös Krisztina

A Főboszi és a kisboszorkák e nappal szerették volna elindítani az iskolában már évek óta hagyományos karácsonyi készülődést. Már reggeltől boszorkányos hangulat fogadta az érkezőket: a bejárati ajtót pókháló és egy hatalmas pók zárta le, boszorkányok köszöntöttek mindenkit, népzene szólt és megnyitott a Jósda és a Bájital kimérde is. A délelőtt folyamán az osztályoknak el kellett készíteniük saját Boszorkánykonyhájuk remekeit egy menülap megírásával, amelynek tartalmaznia kellett mindent, mi vízből, földből, légből származó élő, hideg és nyers alkatrész, kevés édes tömnivalót és természetesen a sok boszorkányos étek leöblítésére szolgáló nedűket is fel kellett sorolniuk. A lányok megalkották Luca bábjaikat. A színjátszósok Luca-napi műsora után kezdetét vette a „Boszorkány szépségverseny” és a Luca-napi kvíz verseny eredményhirdetése. Nagy öröm volt, hogy e délelőttön az óvodások is csatlakoztak hozzánk.

Iskolánkban a karácsonyi hangulat szerdán a karácsonyfa köszöntésével folytatódik, műsort adnak a 4. osztályosok. December 14-én kezdődik a Karácsonyi kézműves vásár iskolánkban. December 15-én este az énekkarosok, furulyások, zongoristák és színjátszó szakkörösök Karácsonyi hangversenyre várják a szülőket, a falu lakóit. Majd december 17-én délután a Káldi Asszonykórus templomi adventi áhítatán is énekel iskolánk kórusa.

A Suli Harmónia Általános Iskolában már nagyon várják kicsik és nagyok is a Szeretet ünnepét, az Angyalokat, s e sok programmal a lelkükben is a karácsonyra készülődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!