Körmend

2013.09.16. 12:55

Hat ország fotóművészeinek kiállítása a körmendi kastélyban

Körmend - Nagy érdeklődés övezte azt a nemrég nyílt fotóművészeti kiállítást, amely a Batthyány kastély Sala Terrena galériáján kapott helyt. A gazdag tárlat október 13-ig látogatható.

Kozma Gábor

Amint azt Bebes István körmendi polgármester elmondta, a közép-európai kulturális és gazdasági merítés tudatos és összehangolt folyamat. A 24 város projekt, a szomszéd országokkal való együttműködés és a közös beruházások elindítása, az uniós fejlesztésekben való közös részvétel természetes eleme várospolitikánknak. A mostani, Fókuszban a közép-európai fotóművészet című tárlat e sorba illik fogalmazott.

Hat ország képviseltette magát a körmendi tárlaton, hazánkat Czika László képei jelenítették meg. - Örülök a lehetőségnek, mert valóban sok mindet tanulhatunk egymástól. Mind az ünnepélyes megnyitón, mind az azt követő eszmecserén jól éreztem magam társaimmal, valóban nemzetközi tapasztalatcsere és együttműködés alakult ki - hallottuk. Október 13-ig lengyel, horvát, szlovén, olasz és osztrák fotóművészek képeit láthatjuk a galérián. A kulturális központ rendezvénye nem előzmények nélküli, hiszen már jóval korábban is fogadtak nemzetközi fotós anyagokat. Czika László pedig önálló kiállítás keretében mutatkozott be. Idén ezt a nemzetközi kollektív kiállítást már elvitték Mariborba, Weizbe, Körmend után pedig Lengyelországban és Horvátországban lesz látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!