Körmend

2015.05.04. 07:53

József Attila emléke: Versek, nem középiskolás fokon

Körmend - Szavalóversenyt rendeztek a költészet napja és József Attila születésének 110. évfordulója alkalmából a városi könyvtárban.

Kozma Gábor

A megmérettetést három kategóriában hirdették meg: az általános iskolások közül 28 diák, valamint 18 középiskolás és 5 felnőtt jelentkezett. Egy-egy szabadon választott József Attila költeményt adtak elő a résztvevők, akik valamennyien emléklapot és ajándékként Eredics Éva tanárnő szerkesztésében megjelent kötetet kaptak. A zsűri tagja volt Czetter Ibolya főiskolai tanár, Vörös Ottó nyelvészprofesszor és Mosonyi Mária nyugalmazott könyvtáros, magyartanár. A szakmai grémium a felnőttek kategóriájában mind az öt nevezőt, Hencsey Tamást, Klement Andrást, Németh Zsoltot, Takács Mariettát és Varga Diánát is győztesnek hirdette ki.

A zsűriben Mosonyi Mária, dr. Vörös Ottó és dr. Czetter Ibolya. Fotó: Jámbori Tamás

A zsűri elnök kiemelte versértésüket és művészi színvonalú produkciójukat. – Az átélés hitelessége, megrendítő ereje vagy bensőségessége, az értő, tagoló, szép artikulációjú beszéd, a nem középiskolás fokon levő versmondás miatt József Attila is megtisztelve érezhette magát, hogy ilyen hiteles tolmácsolói akadtak – hangzott el a versenyen.

A Faludi Ferenc városi könyvtár nemes hagyomány a szavalóverseny, amely mára a megye egyik kulturális értékévé nőtte ki magát. Az érdeklődés is ezért nagy iránta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!