Körmend

2015.05.04. 07:53

Számolva az ebek is

Körmend – Kötelező ebösszeírás lesz a városban, május 30-ig bezárólag. Aki mulaszt, az 30 ezres büntetést is fizethet.

Kozma Gábor

A város jegyzője közleményben tudatja a polgárokkal, hogy akadnak teendőik. Ilyen például mostanság a kötelező ebösszeírás. Amely amúgy nem kevés tennivalóval jár. Megtudhatjuk, hogy a tartás helye szerinti illetékes települési önkormányzat eb-rendészeti feladatainak elvégzése, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozása okán 3 évente legalább egy alkalommal eb-összeírást kell megejteni. Ez Körmend esetében május 30- ig esedékes. Jogszabályváltozás miatt 2013. január 1-től a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért a kütyüvel még nem rendelkező ebeket magán állatorvosnál szükséges megjelöltetni. Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik, ezért az adatlap beszerzése az eb tulajdonosok, illetve tartók kötelessége. Az eb összeíró adatlap az önkormányzatnál szerezhető be, mégpedig a városfejlesztési irodán, illetve a városi honlapon. Elvárás, hogy a kutyatartók az adatlapot teljes körűen töltsék ki és írják is alá, majd a jelzett időpontig küldjék be a Körmend Szabadság tér 7. címre.

A jegyző nyomatékkal felhívja a nem kevés körmendi ebes gazdi figyelmét, hogy az összeírásra vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését az önkormányzati hivatal ellenőrzi. Aki ezen kötelezettségének nem tesz eleget, az 30 ezer forintig terjedő állatvédelmi bírság megfizetésére kötelezhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!