Körmend

2015.11.16. 16:16

Megdőlt a Rábában fürdés rekordja Körmendnél

Körmend - Katafai László pontosan hét hónappal ezelőtt fürdött először idén a Rábában. Tavalyhoz képest több mint egy hónappal sikerült megnyújtani a szezont.

Budai Dávid

Négy nappal ezelőtt már megírtuk, hogy Katafai László Körmendnél megfürdött a tízfokos Rábában. Akkor jeleztük: lehet, hogy nem ez lesz az idei utolsó fürdés. Igazunk lett, ugyanis Laci ezt a hetet is egy csobbanással indította, pedig az enyhének tűnő időjárás már nem igazán alkalmas az egyszerű halandó számára a fürdőzésre.

Laci szerint már biztosan tíz fok alatti a víz hőmérséklete. Tavaly először április 16-án merészkedett a folyóba, így a hétfői fürdőzéssel éppen hét hónaposra hízott Lacinál a fürdőzési szezon. A klímaváltozást jól érzékelteti, hogy tavaly október 15-én mártózott meg utoljára. Ez pedig azt jelenti, hogy több mint egy hónappal sikerült megnyújtani a fürdőszezont.

Teljes bizonyossággal most sem merjük kijelenteni, hogy ez volt az idei év utolsó megmártózása, mindenesetre gyökeres változás várható időjárásunkban, mivel északnyugat felől sarkvidéki eredetű hideg levegő zúdul térségünkbe, ezért jelentős lehűlés veszi kezdetét. Szombaton sokfelé valószínű kiadós eső, melyet vasárnapra, hétfőre - főleg a hegyekben - havazás, havas eső válthat fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!