Kosárlabda

2009.04.11. 02:27

Anyagi gondok miatt veszélyben a létük

Sárvár - Anyagi gondok miatt először a felsőházi rájátszásba való jutást bukta el az NB I/B-s kosárcsapat, most úgy tűnik, a hazai pálya adta előnyt is elveszíti.

Gergácz Zoltán

Sokáig úgy tűnt, hogy az NB I/B évek óta az élmezőnyében tanyázó Univerzal Pack-FKSzC kosárcsapata a mostani szezont is sikeresen veszi, s simán jut a felsőházi rájátszásba. A sárvári gárda a finis kezdetéig a dobogó harmadik fokán állt, aztán jöttek az anyagi gondok. A játéko- sok leálltak (meccset is halasztottak emiatt), majd heti egy edzéssel ugyan végigcsinálták az alapszakaszt, de a bajnoki találkozókon ez igencsak kiütközött s végül az 5. helyen zárva nem sikerült elérniük kitűzött céljukat, a felsőházba jutást.

- A középszakasznak (9-16 hely), ahova kerültünk, már megkezdődött a rájátszása. Mi a Bp. Kaszások ellen léptünk volna pályára, de a mérkőzést el kellett halasztanunk - mondta Novák János, a klub ügyvezetője. - Nem jöttek be az ígért pénzek, így a terembér hátralékunkat, ami 960 ezer forint, nem tudtuk rendezni. Enélkül pedig nem mehetünk be a Tinódi gimnázium sportcsarnokába, ahol játszani szoktunk. Két hete már nem edz a csapat, de ezt a szezont sportszerűségből még végigcsináljuk. Az első találkozóra április 17-én, pénteken 18 órakor Budapesten kerül sor, a visszavágóra 21-én. Csak annyit tudok, hogy szintén 18 órakor. Azt, hogy valójában hol is játszunk, még nem. Ha pénz továbbra sem lesz, az is könnyen előfordulhat, hogy valamelyik másik vasi városba kell bekéredzkednünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!