Kosárlabda

2009.10.09. 02:29

Túlélés a sárvári kosarasok célja

Anyagi gondok miatt, a szeptember 20-án rajtolt 2009/2010-es NB I/B-s férfi kosárlabda-bajnokságba három mérkőzést is halasztva most kapcsolódik be az Univerzal-Pack Flextronics KSZC Sárvár gárdája.

Gergácz Zoltán

Kár lett volna a megalakulásának 15 éves jubileumát jövőre ünneplő Flextronics KSZC-ért, ha megszűnik, és a megye kosárlabdasportját is érzékenyen érintette volna. De a veszély még nem múlt el: Demoklész kardja még ott lóg a sárvári kosarasok feje felett.

- Pénzünk továbbra sincs, csupán az első hónapra van két támogatótól ígéret. Ha ez nem realizálódik, akkor végleg befejezzük a kosárlabdát - - mondta Novák János ügyvezető. - Korrektül ismertettem a játékosokkal az anyagi helyzetünket, akik úgy döntöttek, hogy mindezek ellenére a három mérkőzés halasztása után elkezdik a szezont. Egy kivétellel: Jarosevits Róbert távozott, akire nem tartottunk igényt. Költségkímélés miatt csak október 6-án kezdtük el az edzéseket, a terembért a Flextronics átvállalta.

Három új játékosunk van, akik a bizonytalanság ellenére is minket választottak, mert játszani akarnak: Csiszár Dániel (Falco), Csaplár-Nagy Ervin (Paks) és a Sopron igazolt játékosaként a körmendi Vavra Péter. A célunk ebben a félig kilátástalan helyzetben nem lehet más, mint a túlélés.

Ha majd lesz pénzünk, akkor lesznek céljaink is. A nehézségek ellenére összetartó gárda jött össze. A mai (18.30 óra) Veszprémi Egyetem elleni találkozón remélem ebből már valami ízelítőt is adnak a srácok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!