Kosárlabda

2009.11.03. 08:51

Németh István vasárnap már játszana a Ferrarában

A magyar férfi kosárlabda-válogatott kapitánya, Németh István, december 31-éig szóló szeződést kötött az olasz élvonalbeli Carife Ferrara együttesével.

Tóth Gábor

 

- Remekül játszott a válogatottban, mégis meglepően hosszú ideig volt klubcsapat nélkül.

- Valóban nem ment rosszul a válogatottban, és voltak jó meccseim az Athénban is, de azzal is tisztában voltam, hogy a mai gazdasági helyzetben nem lesz egyszerű csapatot találnom, ráadásul a piac is telített - fogalmazott Németh István. - De nem tagadom, egy kicsit engem is meglepett, hogy ilyen sokáig kellett várnom. Korábban akadt ugyan néhány érdeklődő irántam Magyarországról, de mindenképpen légiósként akartam folytatni a pályafutásomat.

- Most elégedett?

 

- Maradjunk annyiban, hogy egy jó lehetőséghez jutottam. Az biztos, hogy az olasz kosárlabda előrébb tart, mint a magyar, tehát színvonalas bajnokságban edződhetek. Néhány hét múlva már biztosan többet tudok arról mondani, hogy valóban elégedett vagyok-e a csapatommal, a körülményekkel. Bízom benne, hogy jó döntést hoztam.

 

- Hogyan tovább?

- Már hétfőn kiutaztam Olaszországba, minél gyorsabban igyekszem bekapcsolódni a közös munkába. Vasárnap bajnokit játszunk, akkor már szeretnék pályára lépni. Az elmúlt hetekben Körmenden tréningeztem. Fizikálisan rendben vagyok, sérülés nem hátráltat, de a meccshiány biztosan érződik rajtam. Három-négy mérkőzésre szükségem lesz, hogy tökéletesen formába lendüljek. A szerződésem december 31-éig szól, azon leszek, hogy az egész szezonban igényt tartson rám a Ferrara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!