Kosárlabda

2014.10.12. 17:15

Nem jött össze - Itthon bukott a SZoESE női csapata

Szombathely - Az amatőr női NB I-es kosárlabda-bajnokság 2. fordulójában hazai pályán kapott ki a Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola.

Tóth Gábor

Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola–Tatabányai KC 61-70 (13-22, 12-6, 18-15, 18-27)

Szombathely, 150 néző, amatőr női NB I-es kosárlabda-mérkőzés, vezette: Szalai Zs., Benedek.

SZoESE: Gusztafik 4, SZABÓ-HAKLITS 19/9, Handler 3, Horváth P. 2, KONTI 16. Csere: Mészáros 2, Földi 7/3, Bicskei 2, Németh K. 2, Tóth T. 4. Edző: Kozma Tamás.

Tatabánya, legjobb dobók: Fekete 20, Csicsai 12, Kiss 12.

 

Az első játéknapon a SMAFC otthonában önbizalomnövelő győzelmet aratott az újonc SZoESE, így bizakodva futott neki első hazai meccsének. A szombathelyiektől az irányító Czinder Adrienn hiányzott.

A találkozót álmosan, sok hibával kezdte a vendéglátó, csak a második negyedben sikerült rendezni a sorokat, de futni kellett az eredmény után (20. perc: 25-28). A kiegyenlített játék, a nagy csata fordulás után is folytatódott. A hazaiak sokat futottak, erőltették a letámadást. sok labdát is szereztek, de rendkívül gyenge dobóformával rukkoltak elő. Így őrizte néhány pontos előnyét a Tatabánya. Úgy tűnt, hogy a hajrá izgalmas lesz (35. perc: 56-57), de a nagy rohanásban elfáradtak a szombathelyi lányok, egyre többet hibáztak. Így a több volt élvonalbeli játékost felvonultató vendégegyüttes rutinosan kicsikarta a győzelmet – tulajdonképpen érvényesítette a papírformát. A hazaiak csak 35 százalékos hatékonysággal dobták a duplákat, ha pontosabban céloznak, talán meglepetést okozhattak volna.

Kozma Tamás: – Ebben az osztályban a lelkesedés kevés lesz. Majd ha három negyedet meg tudunk nyerni, akkor a mérkőzést is. Sajnálom a vereséget, több volt ebben a meccsben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!