Kosárlabda

2009.04.01. 02:29

A Nyíregyházát fogadja ma a Falco KC

Szombathely - A Falco KC kosárcsapata ma 18.30-as kezdéssel a Nyíregyházát fogadja bajnoki meccsen az Arena Savariában. A csapatok elhalasztott meccset pótolnak.

Tóth Gábor

Eredetileg november 27-ére (7. forduló) volt kiírva a mérkőzés, többszöri halasztás után egyeztek meg a felek a szerdai időpontban. A csapatok nem is olyan régen, március 14-én találkoztak egymással Nyíregyházán, akkor a szombathelyiek nagy csatában 90:87-re nyertek. Egyébként mind a két együttes meglehetősen gyenge formában várja a mérkőzést. 

Az NYKK három vereségből álló sorozatot (Falco, Pécs, Szolnok) zárt le legutóbbi bajnokiján, amikor a Körmendet győzte le (99:93). A sérülésektől tizedelt szombathelyi gárda is zsinórban három vereségbe (Paks, Pécs, Dombóvár) futott bele az elmúlt hetekben. A Nyíregyháza a 10. a tabellán (8 győzelem, 14 vereség), távol van a felsőházi rájátszástól. A Falco negyedik, és hogy ezt a pozícióját megőrizze, le kell győznie soros ellenfelét. Elképzelhető, hogy a vendégeknél sérülés miatt Roy Booker és Farkas Attila kihagyja a mai meccset.

- Biztos vagyok benne, hogy a Nyíregyháza ellen egy egészen más Falcót lát majd a közönség, mint az elmúlt időszakban - fogalmazott bizakodóan Szrecsko Szekulovics, a Falco-Szova KC Szombathely trénere. - Visszatérnek ugyanis a sérült játékosaink. Perincsics már százszázalékos, és Kálmán is teljes edzésmunkát végez. Csirics edzésbe állt, leültetem a kispadra, de csak akkor küldöm pályára, ha szükség lesz rá. Jól jött a néhány napos szünet, igyekeztem felrázni a csapatot, mert nem tagadom, kicsit megviselte a társaságot a sikertelen időszak. A Nyíregyházát jól ismerjük, tudjuk, hogy Savic és Sitku a kulcsemberük. Felkészültünk ellenfelünkből, jobbak vagyunk, ezt a meccset nekünk meg kell nyernünk - és meg is fogjuk nyerni. Ráadásul ezzel a meccsel ráhangolódhatunk a hétvégi Final Fourra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!