Kosárlabda

2009.10.29. 11:05

Rátgéber László távozik Moszkvából

Távozik az Euroliga-győztes Szpartak Moszkva női kosárlabdacsapatától Rátgéber László, aki tavaly június óta volt az elitalakulat vezetőedzője. Az orosz klub tulajdonosa, Sabtaj von Kalmanovics ugyanis a jövőben csak másodedzőként számított volna rá.

MTI

- November 1-től nem én vagyok a Szpartak trénere  - nyilatkozta az MTI-nek csütörtökön a volt szövetségi kapitány.

Utódja az eddigi másodedző, az amerikai Pokey Chatman lesz, aki már szerdán a Brno elleni Euroliga-nyitányon is irányította a fővárosiakat.

Rátgéber vezetésével egyébként annak ellenére veretlen volt az orosz bajnokságban a Szpartak Moszkva együttese, hogy sérülés miatt legnagyobb sztárjait nélkülözni kénytelen.

Az origo.hu hírportál Rátgéberrel folytatott beszélgetéséből kiderül, a klub nagyhatalmú ura, Sabtaj von Kalmanovics a jövőben a gárda eddig másodedzőjét, Pokey Chatmant léptette volna elő előszámú trénernek, az új felállást pedig Rátgéber nem fogadta el. Az immáron ex-tréner egyébként december 31-ig a klub fizetett alkalmazottja, és ezen idő alatt munkát is csak a Szpartak engedélyével vállalhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!