Kosárlabda

2009.04.06. 02:26

Stahltól is elköszöntek

Körmend - A Polaroid Lami-Véd Körmend kosárcsapata közös megegyezéssel megvált az edzőtől, Peter Stahltól, illetve két amerikai játékosától, Chris Rodgerstől és Peter Mulligan-től.

Vastag Nándor

A német szakember, Peter Stahl január végén vette át Hencsey Tamástól a piros-feketék irányítását; a morális válságban lévő csapatot kellett volna felráznia. A feladatot nem tudta megoldani, az elmúlt bő két hónapban nyolc bajnokiból csak egyet nyert meg a vasi gárda, s három fordulóval az alapszakasz vége előtt már esélye sincs a felsőházi rájátszásba kerülésre. A Magyar Kupában ugyan bejutott a négy közé, ám a Final Four elődöntőjében simán kikapott a Falcótól. Stahl helyét Hencsey Tamás veszi át a kispadon, aki a mostani idényben már másodszor beugró: 2008 novemberének végén Krivacsevics Dragoljubot váltotta. A körmendiek két légiósuktól is megváltak, a februárban érkezett Chris Rodgers és Peter Mulligan is távozott, s helyükre az utánpótlás tehetségesebb játékosai kerülhetnek.

- A kupa küzdelmeinek vége, a bajnokságban pedig már nem juthatunk a nyolc közé, így már csak az a célunk, hogy becsülettel befejezzük ezt a szezont, s közben elkezdjük a következő előkészítését is - tudtuk meg Csák Tamástól, a körmendi csapatvezetőtől. - Csapatszerkezet szempontjából a magasemberre, Banksre volt szükségünk, ezért ő maradt a légiósok közül, míg Stahltól az eredménytelenség miatt váltunk meg. A Final Four előtt az edzőváltást azért nem léptük meg, mert bíztunk benne, hogy a társaságot fel tudja rázni - sajnos ez nem sikerült. Köszönjük a szurkolók buzdítását a kupa elődöntőjében, szeretnénk, ha az előttünk álló találkozókon is a csapat mögött állnának.

- Csalódott vagyok a bajnoki eredmények miatt, de a kupától is többet vártam, mert tisztességgel felkészültünk, ám sajnos a Falco jobb volt nálunk - fogalmazott Peter Stahl. - Úgy érzem, mindent megpróbáltam, ám a csapat összeállítása, a játékosok kiválasztása már a szezon kezdetén rosszul sikerült, s ezen a sok légióscsere sem tudott változtatni. Mivel a play off elúszott és a másodosztályba való kiesés réme nem fenyeget, így szerintem sincs értelme együtt tartani a keretet - már sokkal célszerűbb a következő szezonra készülni.

- Mivel a két mezőnyember távozott, így megpróbálunk tisztességesen helyt állni a hátralévő meccseken, és lehetőség szerint igyekszünk a közönségünket is kiszolgálni. Az utánpótláscsapatból Sipos Ádám már korábban is velünk készült, de azt még át kell gondolni, hogy a többiek közül kik csatlakozhatnak hozzánk - mondta az új vezetőedző, Hencsey Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!