Szombathelyi kosárlabda

2015.03.17. 14:55

A Falco KC is elkezdi a középszakaszt, az Alba a vendég

Szombathely - A Falco-Trend Optika KC Szombathely NB I-es férfi kosárlabdacsapata szerdán 18.30-kor az Alba Fehérvár elleni hazai mérkőzéssel kezdi meg a középszakasz küzdelmeit a középházban.

Tóth Gábor

A szombathelyiek a középszakasz első fordulójában szabadnaposak voltak, az Alba viszont pályára lépett szombaton, hazai pályán kapott ki a Szegedtől (90-93). A két csapat éppen egymás ellen zárta az alapszakaszt, a Falco győztesen távozott Székesfehérvárról (102-105). A március 7-ei találkozó után lemondott a fehérváriak vezetőedzője, a szezon közben érkezett Székely Norbert a tréneri teendőkkel ideiglenesen Góbi Henriket bízta meg a klubvezetés. Egyébként a két csapat szombathelyi meccsét is a Falco nyerte (77-62). A Falco az első, az Alba a negyedik a középszakasz öt csapatot felvonultató tabelláján.

Juhos Levente (balról) és Perl Zoltán (labdával) ismét összecsap - eddig mindig a szombathelyi nyert
Fotó: Unger Tamás

- Székesfehérváron vannak gondok, minden jel arra mutat, hogy esélyesként futunk neki a mérkőzésnek - kezdte az esélylatolgatást Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely mestere. - Ugyanakkor nem olyan rossz csapat az Alba, mint azt a tabella sejteti. Akad jó légiós, jó magyar játékos a keretben. Ráadásul ellenfelünk az életéért küzd, ha kikap, akkor nagyon leszakad, veszélybe kerül felsőházi rájátszás. Vagyis egy kőkemény meccsre, harcos, elszánt ellenfélre számítok. Nekünk az a célunk, hogy megőrizzük az első helyünket a középházban. Ennek megfelelően hazai pályán nem bukhatunk mérkőzést. A csapat már túltette magát azon, hogy az utolsó pillanatban lecsúszott a felsőházról. A játékosok becsülettel dolgoznak, ráadásul már sérültünk sincs. Ugyanazzal a magas szerkezetű gárdával vesszük fel a harcot az Alba ellen, amely néhány napja győzött Székesfehérváron - nem változtatok a győztes csapaton. Ez azt jelenti, hogy a combsérüléséből felépült Bam Doyne ezúttal nem kap szerepet. Szeretnénk szépen, győzelemmel kezdeni a középszakaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!