Sport

2015.01.08. 17:10

Doyne is kidőlt, új hátvéd légióst keres a Falco KC

Nehéz helyzetben van a Falco-Trend Optika KC Szombathely NB I-es kosárcsapata, ugyanis Jara Rubin Doyne játékára combizomsérülés miatt hosszú ideig nem számíthat.

Tóth Gábor

A vádliszakadással bajlódó Milan Majsztorovics utódját már megtalálták a szombathelyiek: az új center, a szerb Zoran Krisztanovics szerdán már edzésbe is állt. Ám kiderült, hogy a keddi bajnokin kidőlt Jara Rubin Doyne sérülése súlyosabb a vártnál, elszakadt a lovaglóizma a bal combjában, legalább hat hétig pihennie kell – csak ezután kezdheti el óvatosan a mozgást. A Falco már keresi Doyne helyettesét. Ami nem egyszerű feladat, hiszen a közönségkedvenc amerikai hátvéd az eddigi összes meccsen kezdő volt, átlagban több mint 15 percet töltött a pályán, 14,5 pontig jutott, és a védekezésben is remekül dolgozott.

Doyne (balról a második) hosszú időre a kispadra kényszerül (Fotó: Unger Tamás)

– Nagyon bosszús vagyok, hiszen az egyik legjobb játékosunkat veszítettük el – fogalmazott Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely edzője. – Nehéz lesz őt pótolni, de megpróbálunk egy olyan játékost hozni, aki beillesztehető a játékunkba, a csapatunkba. Természetesen Doyne a csapattal marad – Majsztorovicsot sem küldjük el –, nagyon bízom benne, hogy a rájátszásban már számíthatok rá. A napokban érkezik, érkezhet hozzánk próbajátékos, elképzelhető, hogy kedden a ZTE elleni mérkőzésen már élesben is tesztelhetünk új légióst. Nem vagyok boldog, hogy így alakulnak a dolgaink, de megpróbáljuk ezt a problémát is megoldani.

– Nagyon el vagyok keseredve. Profi pályafutásom tíz éve alatt soha nem volt sérülésem, pláne nem ilyen súlyos – szomorkodott Bam Doyne. –, de előre tekintek. Bízom benne, hogy a klub támogatásával mielőbb visszatérhetek a pályára. Szeretnék még ebben a szezonban meccset játszani Falco-mezben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!