Szombathelyi kosárlabda

2015.04.19. 14:19

Előnyben a Falco II.

Szombathely - A Falco II. kosárcsapata szép győzelemmel kezdte az NB I. B csoportos bajnokság rájátszását, 23 pontos előnyt szerzett a tiszaújvárosi visszavágóra.

Tóth Gábor

Falco-Trend Optika KC Szombathely II. – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 88-65 (28-16, 15-11, 17-16, 28-22)

Szombathely, 100 néző, NB I. B csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés, rájátszás a 9–16. helyért, v.: Horváth A., Benedek Z., Horváth S.

Falco: Tóth D. 2, Popgyákunik 14/3, Hódi 17/9, Karagity 23, Varga M. 11. Csere: Kovács B. 2, Gábor 7/3, Bereczki –, Takács Á. 7/3, Kozma 2, Galambos 3. Edző: Váradi Attila, Kéri Péter.

Tiszaújváros, legjobb dobók: Kóthai 20/6, Varga Á. 13.

Karagity Milán sérüléséből visszatérve nagyot játszott. Fotó: Unger Tamás

Mindkét csapatban akadt hiányzó, ettől függetlenül nagy lendülettel estek egymásnak. A Falco remekül kezdett, pontos, motivált játékkal gyorsan magához ragadta az irányítást. A házigazda a folytatásban hullámzóan játszott, akadtak szép periódusai, de bosszantó hibákat is vétett – ami egy ilyen erőltetett szezon vége felé azért érthető. Mindenesetre a szervezett szombathelyiek az első félidőt biztos ellőnnyel zárták (20. perc: 43-27). A második már kiegyenlítettebb játékot hozott, de a hazaiak így is tudták növelni előnyüket. Végül 23 pontos, megnyugtató fórt szedtek össze a pénteki tiszaújvárosi visszavágóra.

Váradi Attila: – Gratulálok a csapatnak, nagyot küzdöttek a fiúk! Helyenként azért csúszott hiba a játékunkba, de a győzelmünk ilyen arányban is megérdemelt.

Kapcsolódó cikk:

Parádés második félidő - A Szegedet verte el a középszakasz zárásaként a Falco KC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!