Kőszeg

2013.06.23. 16:12

Egész Kőszegszerdahely ünnepelt szombaton

Az időjárás viharossá vált ugyan, de ez semmit sem változtatott Kőszegszerdahelyen: szombaton este ünnepelni akartak a község lakói és ünnepeltek is.

Némethy Mária

- Örülök, hogy sokan eljöttek – volt nyitómondata Takács Péter polgármesternek, aki köszöntötte szeretett faluja lakóit, a vendégeket, köztük Tóth János lukácsházi jegyzőt és a környék polgármestereit. Aztán a rá jellemző tömörséggel elmondta: lassan egy esztendeje, hogy elkezdték a hajdani iskolából kialakítani a közösségi házukat. Karácsonykor már ebben tudtak összegyűlni egy koccintásra.

Sok segítséggel sikerült elérni, hogy szombaton fel tudták avatni  a faluházukat. Ennek a hatalmas összefogásnak, a korunkban ritkán megtapasztalható közös munkának szinte eufórikus öröme  érződött  ezen az esten. Takács Péter felsorolta, ki mivel járult hozzá az építkezéshez. Lukácsháza önkormányzata adta például a kályhához az anyagot. Majd mindenki, aki valamit is tett a faluházért, díszoklevelet kapott. Hosszú volt a névsor. Férfiak és asszonyok is átvették azt, s miközben a polgármester megköszönte külön is a munkájukat, kétféle választ hallottam: „Köszönöm, hogy segíthettem”, vagy „Ezután is számíthatsz rám”. Végül köszönetet mondott a falugondnoknak - aki kőműves lévén rengeteget tett a ház átalakításáért -, és a közmunkásoknak, akik ebben segítettek.

Ezután Kőszegszerdahely polgárainak nevében Kőhalminé Major Judit köszönte meg polgármesterüknek azt, hogy mert nagyot álmodni, s pénzt ugyan nem talált, de tudta kihez, miért kell fordulnia. Nagy taps kíséretében adta át a falu ajándékát.Ezután egy hajdani osztályteremben gyűltek össze  egy kis poharazásra, beszélgetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!