Kőszeg

2013.09.11. 17:37

Bersekes jubileum

Kőszeg - A Bersek József iskola az idén ünnepli fennállása 50. évfordulóját. December 31-éig tart majd az ünnepségsorozat.

Némethy Mária

Szeptember harmadik hétvégéjén lesz az 50 órás sport maraton, ez pénteken reggel 8 órától vasárnap 10 óráig tart. Lesz háromfordulós osztályonkénti helytörténeti vetélkedő, az október 6-i iskolai műsoron eredményhirdetés. Október 6-án, az aradi vértanúk emléknapján rendezett városi műsorban tisztelegnek majd az iskola előtt álló, idén szépen felújított, megtisztított Bersek-emlékfal előtt. Októberben és novemberben lesznek még retro-órák, a Bersek iskolában végzett, azóta híressé vált emberekkel beszélgetések, élménybeszámolók.

Az iskola nyara is esemény- és élménydúsan telt. A tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel az idén is volt nyári tábor. A tanév végén egy hetet, valamint augusztus második hetében szintén egy hetet töltöttek el a bersekes diákok a nagyon változatos, több kirándulással lezajlott nyári táborban. 60 diák élt a lehetőséggel, sőt voltak olyanok is, akik mindkét alkalommal táboroztak.

Mindez a szülőknek egy-egy hétre csak 2500 forintjába került, mert a tábori kiadásokhoz jelentős összeggel járult hozzá a város önkormányzata, az iskola szülői munkaközössége.

Nyáron 21 bersekes diák pedig zöld hetet tölthetett Bécsben. „A víz ereje" elnevezésű sikeres pályázattal jutottak el öt napos sátortáborba a CampLobau Nemzeti Parkba.

Az osztrák szervezők gondoskodtak a színvonalas környezettudatos programokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!