Kőszeg

2014.03.06. 15:55

Csuka, süllő, harcsa

Kőszeg - A tavalyi évi beszámolóra és tisztújító közgyűlés megtartására gyűltek össze a kőszegi horgászok.

Némethy Mária

A Kőszegi Sporthorgász Egyesület vezetősége a Kőszegi Rendőrkapitányság nagytermében tartotta meg a 2013. évi beszámolót, amit tisztújító közgyűlés követett.

A közgyűlés új vezetőséget választott. Elnök Kelemen Péter maradt, titkár Bálint Péter, környezetvédelmi felelős Rába Attila, a két tógazda Kelemen Richárd és Drescher Károly lett, Fider Tamás az ifjúsági és verseny felelős, Kovács Béla pedig a gazdasági felelős.

Az idén 50 mázsa halat telepítettek tavaikba, itt éppen süllőt. Fotó: Bálint Péter

A megye egyik legjobb horgász egyesületének közgyűlésén sok minden szóba került. A többi között az, hogy márciusban Budapestre kirándulnak, a tavaszi horgász szakkiállításra és vásárra, ahol kicsik és nagyok, amatőrök és profik különböző színpadi és mesterséges folyóparton zajló programokból választhatnak, sőt akár részt is vehetnek azokban.

A horgász egyesület tagsága tárgyalt még a halgazdálkodási terv kialakításáról, oktatóházuk vízzel, villannyal történő ellátásáról és egy új halnevelő kialakításáról.

Az egyesület közgyűlése korlátozta az egyesület kezelésében lévő intenzíven telepített vízterületekre a területi engedély kiadását.

Tájékoztatás hangzott el arról is, hogy az előzetes terveknek megfelelően a 2014 évi horgászidényre eddig 50 mázsa hal telepítése történt meg Kőszegen. Csuka, süllő, harcsa, ponty és vegyes fehérhal került az egyesület kezelésében lévő, halban amúgy is gazdag tavaikba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!