Kőszegszerdahely

2015.10.09. 08:39

Még mindig rendezetlen Takács Péter tiszteletdíja

Kőszegszerdahely - Egy éve voltak a választások, és egy éve rendezetlen Kőszegszerdahely polgármesterének, Takács Péternek a tiszteletdíja.

Némethy Mária

– Nagyon kellemetlen volt számomra, amikor közmeghallgatáson azt vágta valaki a fejemhez: azért nincs pénze a falunak, mert a polgármesteri tiszteletdíj elviszi. Próbálom azóta is megértetni: egyáltalán nincs így, de sajnos nem mindenki hiszi el. Ez nagyon keserű szájízt okoz – hallom Takács Pétertől, Kőszegszerdahely polgármesterétől.

Takács Péter tiszteletdíjként fele annyit kap, mint korábban. Fotó: Unger Tamás

Őt egy éve kiváló munkájának elismeréseként választották újra. Éppen egy évvel ezelőtt több újságcikk is megjelent arról, hogy javadalmazásukat illetően legjobban a legnagyobb, a legrosszabbul a legkisebb települések vezetői járnak, mert utóbbiak jövedelmük több mint felét is bukhatják azzal, hogy akkor az önkormányzati törvény vonatkozó rendelkezései lettek az irányadók.

– Az én esetemben ez azt jelenti, hogy 2010-2014 között 110 ezer forintos volt a havi juttatásom költségtérítéssel (telefondíjjal, autóhasználattal) együtt, most havonta mindenestől 57 ezer 454 forintot kapok. A választásokkor 496 ember élt a faluban, 500 fő alattinak számított Kőszegszerdahely, de január 1-én már 505 lakosa volt a községnek. Korrekcióra már kaptam ígéretet politikusoktól, de csak a főállású polgármesterek javadalmazását rendezték az eltelt egy évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!