Kőszegszerdahely

2016.06.22. 11:37

Egyik haris, másik még nem túl csinos - Hallgassa meg a hangját is!

Kőszegszerdahely, Kőszeg - Két cuki fotót találtunk a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont Facebook-oldalán: a második kissé megosztja a nézőközönséget, hiszen a pelyhes kis baglyok még elég csúnyácskák.

Simán Klára

Haris szól egy kőszegszerdahelyi kaszálóréten – ilyen testhelyzetben adja ki magából azt a jellegzetes „kerregő” hangot a 2016-os év madarának választott guvatféle. Az énekét alkonyattól pirkadatig hallató, magasfüvű rétek talaján fészkelő faj védelme a kaszálás megfelelő időzítésével, a gazdálkodókkal együttműködésben lehetséges.

fotó: Heincz Miklós, Illés Péter

Ezt a videót pedig az Őrségi Nemzeti Parkban készítette az intézmény munkatársa, Faragó Ádám; remekül hallható a haris jellegzetes éneke:

Szárnyait próbálgató növendék uhut fotóztak a Kőszegi-hegységben az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai. A pelyhes bagolyfiókából hamarosan csúcsragadozó lesz, akkor már hatalmas és méltóságteljes, az éjben hangtalanul suhanó madárrá alakul át.

fotó: Heincz Miklós, Illés Péter

Címkék#uhu#bagoly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!