Savaria időgépe

2018.08.24. 10:00

A nagy játék, amint épp elkezdődik – Megnéztük mi is

Más emberek az új év első napjától szilveszter napjáig számolják az évet, a Vas megyeiek azonban karneváltól karneválig. Elérkezett, megkezdődött, megnéztük mi is.

Lutor Katalin

Az Öreg város vására már tegnap kinyitott

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Szerdán még komoly kihívást jelentett átjutni a Fő téren heverő lécek és raklapok között. Csütörtökre már minden a helyére került. Vasárnapig új neveket kapnak az utcák, a belső udvarok – így emlegetjük majd: Művészetek utcája, Borok utcája, Thália kertje, Keleti udvar. Hatalmas zöld nyilak mutatják, hol merre kell fordulni, hiszen a karneváli forgatagban könnyű megszédülni. A Fő tér, vagyis az Öreg város vására szívében áll stand, ahol információhoz juthatunk a programokkal és a helyszínekkel kapcsolatban, a programfüzetben pedig térkép is a segítségünkre lesz. A kis faházban esőkabáthoz, papírsisakokhoz szintén hozzá lehet jutni. A történelmi tereket árusok borítják, a kemencéknek már alágyújtottak a sütödék szakácsai. Vasárnapig ehetjük a fi nom füstölésű húsos fogásokat, a kemencében sült kürtőskalácsokat és a fi nomabbnál fi nomabb kenyérlángosokat, lepényeket. Persze a modern különlegességek az ókori Savariát sem kerülik el: csavaros kenyérszirmok, színes gumicukrok ugyanúgy várják a kóstolást.

Az Öreg város vására már tegnap kinyitott
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Már csütörtökön sokan érkeztek nézelődni a színes vásárfi ák között, hiszen a standok hosszú soraiban kézművesek portékái és különféle ajándéktárgyak közül lehet válogatni. A Borok utcájában már kitöltésre vártak a fi nom nedűk – ennek az utcának soha nem könnyű a végére érni, s bár egyelőre még csak néhányan kóstoltak bele a gazdag italkínálatba, mi már látjuk magunk előtt a hatalmas tömeget, amelyben mindeni a lehető legjobban érzi magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában