Gyermeknapi kívánság

2019.05.25. 17:00

Autista és értelmileg akadályozott gyerekek játszóházba mehettek – Csak nekik nyitott ki

A szombathelyi Aranyhíd EGYMI tanulói – értelmi fogyatékkal élő és autista gyerekek – a büki Napsugár Játszóparkba szerettek volna menni. Megszerveztük: csak nekik nyitottak ki szerdán, méghozzá ingyenesen.

Merklin Tímea

Sok játékot próbálhattak ki a gyerekek Bükön

Fotó: Horváth Balázs

A kívánságlevelüket Kiss Jánosné Krisztina osztályfőnök, autizmus szakos gyógypedagógus írta, olyan helyre szerettek volna menni, ami tényleg élményt ad ezeknek a gyerekeknek, és ő az ötéves Peti unokájától hallotta, hogy itt mi mindent lehet csinálni.

Nyolc autisztikus zavarral küzdő és húsz értelmileg akadályozott gyermek érkezett, köztük három mozgássérült kisgyerek kerekesszékkel.

Sok játékot próbálhattak ki a gyerekek Bükön
Fotó: Horváth Balázs

A kísérők között két gyógypedagógus, három gyógypedagó­giai asszisztens, egy gyógytornász és három szülő volt. Az 1–2–3. osztályosok boldogan vették birtokba a trambulint, a mászólabirintust, a tekerős csónakokat (váltóruhát is hoztak a kísérők borulás esetére), a légvárakat, és bemásztak a hatalmas, felfújt sárkány szájába, amiben akkora egyetlen fog, mint egy gyermekfej.

A pedagógus elmondta, hogy a busz, amivel jöttek, Major Sándor felajánlása volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában